fbpx

V kino prihaja film o Ronaldu

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je bil že trikrat nogometaš leta, ima milijonsko plačo pri madridskem Realu, ponaša pa se tudi z lastno modno kolekcijo. Manjkal mu je le še film, zdaj ima še tega.

Ronaldo bo jutri znova v soju žarometov. V Londonu, kjer bodo premierno zavrteli poldrugo uro trajajoč dokumentarec o njem, se bo sprehodil po rdeči preprogi. Film je nastal pod taktirko režiserja Anthonyja Wonka, imenuje pa se, kako drugače kot – “Ronaldo”.

Ronaldo, nogometaš leta 2014 (foto: STA)

Ronaldo, nogometaš leta 2014 (foto: STA).

“Zmagovati. To je zame najvažnejše.”
To so Ronaldove uvodne besede v filmu. Film prikazuje veliko in še več iz življenja enega najboljših nogometnih igralcev vseh časov, a kot menijo kritiki, gledalec ne dobi povsem občutka, da bi bil Ronaldu kaj bližje. Menda deluje hladno, zanimivo pa je tudi, da soigralci, tekmeci in znanci v filmu sploh ne dobijo veliko besede.

V vsakem primeru pa gre za moža, ki je danes verjetno edini nogometaš na svetu, ki ne živi v senci prav tako enega izmed največjih nogometašev vseh časov Lionela Messija. V filmu, ki ga je režiral Anthony Wonke (Amy, Senna), Ronaldo spregovori tudi o rivalstvu z Argentincem.

Film, ki so ga snemali 14 mesecev, prihaja v slovenske kinematografe že jutri.

STA, V. V.