fbpx

V Los Angelesu bodo odprli muzej Vojne zvezd Georga Lucasa

Zgodba filma Vojna zvezd prihaja v muzej v Los Angelesu Foto: STA

Kolekcija Vojne zvezd filmskega ustvarjalca Georgea Lucasa, bo na ogled v novem muzeju v Los Angelesu. V muzeju bodo razstavljeni celuloidni trakovi z animacijami klasičnih Disneyjevih filmov in originalni model vesoljske ladje iz filmov Vojne zvezd Millennium Falcon.

V Muzeju umetnosti so povedali, da bosta na ogled postavljeni osebna zbirka umetnosti in filmskih spominkov Georgea Lucasa. V obsežni kolekciji bodo razstavljene različne umetnine, od slik Edgarja Degasa in Pierra Augusta Renoirja do originalnih risanih stripov ustvarjalca Charlesa Schultza. V muzeju bodo razstavljeni tudi celuloidni trakovi z animacijami klasičnih Disneyjevih filmov in originalni model vesoljske ladje iz filmov Vojne zvezd Millennium Falcon. Muzej so nameravali zgraditi v Chicagu, vendar so načrt zaradi nasprotovanja skupine okoljevarstvenikov opustili. Kdaj ga bodo odprli v Los Angelesu, pa še ni znano.

71-letni George Lucas velja za enega najuspešnejših filmskih ustvarjalcev v ZDA. V svoji karieri je ustvaril veliko uspešnic, kot so znanstvenofantastična saga Vojna zvezd, pustolovski film Indiana Jones in klasika Ameriški grafiti.  Muzej bo Lucasa stal vsaj milijardo dolarjev. Ta strošek vključuje umetnine, stroške gradnje in opremo, ki je ocenjena na okoli 400 milijonov dolarjev.

B. J., STA