fbpx

V ruskih medijih završalo: Kdo je ženska v rdeči obleki, ki jo Putin vozi na zadnjih sedežih?

Foto: YouTube

Obisk Vladimirja Putina v enem od najbolj oboževanih pravoslavnih samostanov, ki se nahaja na otoku Valaam na severozahodnem delu Rusije, se je znašel na vseh naslovnicah. Razlog za to pa ni verski, kot bi bilo sicer pričakovati, ampak skrivnostni potnik, ki je bil opažen v predsednikovem vozilu. 

Na uradno objavljenem videoposnetku je mogoče videti ruskega predsednika za volanom temnomodrega Mercedesa ML, ki se približuje samostanu in nato parkira. Potem ko je oblečen v srajco izstopil iz avta, se je napotil proti potniku na zadnjem sedežu. Ko odpre avtomobilska vrata, je mogoče videti kos rdečega materiala in roko, ki pomaha in s prstom pokaže v smer za predsednikovim hrbtom.

Nastale domneve glede potnice v rdeči obleki 
Posnetek je nemudoma postal tarča obrekovanja o tem, da naj bi Putin prevažal žensko v rdeči obleki. Nekateri posamezniki na socialnih omrežjih so šli celo tako daleč, da so potnico označili z likom Melisandre oziroma “ženske v rdečem” iz fantazijske serije Igra prestolov. Izmišljeni lik iz popularnih fantazijskih knjig in televizijskih serij je znan po svojih preroških sposobnostih. Zanimanje glede Putinovega potnika je naraslo do te točke, da je bil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitry Peskov primoran v podajanje uradnega komentarja.

Foto: YouTube

Realnost je bila popolnoma drugačna od pričakovane, kar je marsikoga zelo razočaralo. Potnik na zadnjih sedežih naj bi bil po besedah Peskova član Putinovega varnostnega osebja. Predsednik je želel vzeti nekaj iz avta, je pojasnil in dodal, da je šlo za suknjič, ki se je že nahajal zunaj, zato je varnostnik pokazal, kje se ta nahaja. Medij Russia Today je potrdil, da se je nekaj sekund kasneje Putin, oblečen v suknjič, srečal s patriarhom Kirillom.
N. Ž.