fbpx

V soboto potekala regijska srečanja Slovenske demokratske stranke

Foto: SDS

V soboto so po Sloveniji potekala regijska srečanja Slovenske demokratske stranke. Člani in simpatizerji so se v pozitivnem vzdušju srečali na Gori, v Veliki Štangi, Kuzmi, Radencih in v Gabrniku. Ob tej priložnosti je vodja poslanske skupine Jelka Godec izpostavila pomembnost treh pobud Slovenske demokratske stranke za razpis zakonodajnih referendumov in pozvala vse, da oddajo svoj podpis, poudarila je tudi, da aktualna koalicija s svojimi potezami jemlje tudi to, kar je prejšnja vlada pod vodstvom Janeza Janše dala ljudem, in ustavlja projekte, ki so že dobili državno financiranje.

Srečanje članov in simpatizerjev Slovenske demokratske stranke iz občin Gorenja vas-Poljane, Žiri, Škofja Loka in Železniki se je pričelo na Gori, kjer so začetek obeležili s sveto mašo za domovino. Po končani sveti maši so nadaljevali s srečanjem, na katerem je poleg predsednice domačega odbora Irene Tavčar, župana Milana Čadeža ter poslanca Žana Mahniča zbrane nagovorila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Srečanje je v pozitivnem vzdušju potekalo tudi v Veliki Štangi, kjer so se zbrali člani in simpatizerji iz Zasavja. Srečanja so se udeležili tudi Boris Doblekar, Alenka Forte ter poslanca mag. Branko Grims in Tomaž Lisec.

Iz leve proti desni: Boris Doblekar, Tomaž Lisec, Branko Grims (Foto: SDS)

Dve srečanji sta potekali tudi v pomurski regiji. Člani in podporniki iz občinskih odborov Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Puconci, Rogašovci, Šalovci ter Tišina so se srečali v Kuzmi, iz občinskih odborov Murska Sobota, Beltinci, Moravske Toplice, Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici pa v Radencih. Srečanja so se udeležili tudi župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, državni sekretar Branko Šumenjak in poslanec Franci Breznik.

Druženje je potekalo ob glasbi. (Foto: SDS)

Ob harmoniki pa so se veselili in družili v ptujski regiji. V veselem vzdušju so se družili v Športnem parku Gabrnik, kjer so zbrane nagovorili poslanec Jožef Lenart, poslanec Franc Breznik in podpredsednik Slovenske demokratske stranke Aleš Hojs. Poslanec Jožef Lenart je povedal, da je vredno vztrajati in se truditi, zato da bomo v Sloveniji tudi vnaprej ohranjali način življenja, kot ga poznamo. Poudaril je, da se naglo bližajo lokalne volitve in da je cilj stranke zmaga in povečanje števila županov ter svetnikov Slovenske demokratske stranke, tudi v teh krajih. Izrazil je podporo vsem kandidatkam in kandidatom za župane ter svetnike, ki so bili na srečanju prisotni. “Kjer je volja, tam je pot“, je poudaril poslanec. Poslanec Franc Breznik pa je izpostavil, da ima stranka SDS korenine med ljudmi.

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je ob stotih dneh vlade poudaril, da je vlada teater absurda. Izpostavil je pomen zakonodajnih referendumov proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe, proti politizaciji nacionalne televizije in proti dodatnemu širjenju državnega aparata in posledično dodatne birokratizacije. Opozoril je tudi na pomembnost zmage na prihajajočih lokalnih volitvah, kjer ima stranka veliko kompetentnih kandidatov. Na vseh regijskih srečanjih so se predstavili tudi evidentirani kandidati in kandidatke za župane in županje na prihodnjih lokalnih volitvah.

Sara Kovač