V Zagrebu poteka vrhunski spektakel s Tino Maze in to brez afere s honorarji

Foto: epa

Svetovna smučarska zveza FIS praznuje 50. letnico svetovnega smučarskega pokala, v sklopu katere v središču Zagreba poteka spektakel, ki gosti kar 18 smučarskih zvezd, ki so zmagale v skupnem seštevku svetovnega pokala. Vsi bodo dobili visoke honorarje in za nobenega ni hrvaška smučarska zveza izjavila, da je zahteval preveč, kot v primeru Tine Maze in slovenske smučarske zveze.

Na nekaj manj kot 200 metrov dolgi smučarski stezi od zagrebške katedrale do Manduševca na Trgu bana Jelačiča v središču Zagreba bo nastopilo 18 smučarskih legend iz vseh smučarskih obdobij. Hrvati bodo seveda najbolj čakali na svoja junaka Janico in Ivico Kostelića, medtem ko bodo od Slovencev nastopili Tina Maze ter ostali smučarji z izjemnimi smučarskimi karierami, kot so Jure Košir, Matjaž Vrhovnik, Bojan Križaj, Urška Hrovat, Špela Pretnar in Alenka Dovžan.

Otvoritveno vožnjo sta prva odpeljala zmagovalca svetovnega pokala Francoz Jean Claude Killy, ki je zmagal v letih 1967 in 1968, ter Avstrijec Karl Schranz z zmagami iz leta 1969 in 1970. Nastopila je tudi rekorderka po številu osvojenih velikih kristalnih globusov, Annemarie Moser – Pröll s šestimi skupnimi zmagami. Po progi so se spustile še smučarske legende Marc Girardelli, Alberto Tomba, Andreas Wenzel, Michaela Dorfmeister, Pernilla Wiber, Nicole Hosp, Marcel Hirscher in številni drugi.

Tina Maze (foto: epa)

Tina Maze (foto: epa)

V Sloveniji škandal, na Hrvaškem spektakel
V Zagreb so za prireditev pripeljali kar 900 kubičnih metrov snega, da so lahko pripravili smučarsko progo in naredili spektakel za več tisoč ljudi, ki ga bodo prenašale kamere s celega sveta. Pri tem se hrvaška javnost ni ukvarjala s honorarji nastopajočih in ceno priprave smučarske proge na glavnem trgu mesta, saj je za njih samoumevno, da ima vrhunsko pripravljen dogodek tudi svojo ceno. Hrvaška smučarska zveza ni javno obelodanila honorarjev smučarskih zvezdnikov ter iz njih naredila prvovrstnih škandalov. Hrvati so s tem dogodkom pokazali, da znajo kot narod veliko bolj zrelo prenašati uspehe svetovno znanih športnikov, ki so zaslužni za promocijo države in športa. In pri tem vedo, da je investicija v vrhunski šport dodana vrednost za celotno družbo.

Miha Pirih

 • Nata

  Hudirjeva slovenska zavist in privoščljivost !!
  In kupčkanje na naše in ne naše.
  Saj že na tem portalu najdeš veliko pljuvalcev po T. M. , kaj šele na smučarski zvezi.
  O denarju ?? Ja, zakaj bi pa dajali za spektakel za eno osebo, ki je ne prenesejo ? In, zakaj je ne marajo ?

  • Olga

   Ker se ni dovolila molzti od “funkcionarjev”, ki jih je zveza polna!

   • Lokomotivführer

    Naša SZ ima enak odnos do športnikov kot kulturniki in javni sektor do druže: TU SMO, VAŠI SMO, VESELI STE LAHKO, DA NAS LAHKO REDITE!

    • Nata

     No, kulturniki ? Ali si zaradi SF vtaknil vse v en žakelj ?Pa JU in JS bi morali po moje ločiti.

  • Get Smart

   Ne moreš in ne smeš, ker gre za LAŽ, nam Slovencem podtikati MURGLSKO SRBSKE JUGOKOMUNISTIČNE in obče KOMINTERNISTIČNE odlike.
   Ne smeš!

   Pa a je res tako težko vklopiti možgančke?

   Da bi naj bili Slovenci škodoželni in privoščljivi, je laž in floskula in seveda ponavljanje murglskosrbskega agitpropa, katerega namen je blatiti Slovenstvo.

   Privoščljivi smo vsi na tem svetu.
   Privoščljivosti sta dve, s številko: 2.

   1. dobra privoščljivost

   2. slaba privoščljivost

   Slovenci ljudem seveda privoščimo vse dobro in najboljše.

   Slovenci privoščimo Tini vse zmage, Slovenci privoščimo Petru vse zmage itd. Vse dobro in vse najboljše privoščimo vsem ljudem. Ljudem!

   Tu pa so seveda še murglskosrbski jugokomunistični “smrtni neprijatelji ljudi”, ti pa ljudem privoščijo vse slabo. In ne da privoščijo vse slabo, ampak tudi delajo vse slabo – vsi murglskosrbski jugokomunistični in kominternistični zločini nad človeštvom so “vse slabo”:

   »… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …« (Moses Moša Pijade, desna roka velezločinca Broza Tita, ki mu murglska tovarišija v Stožicah prisega).

   Tudi fovšiji sta dve (2).

   1. ustvarjalna

   2. uničevalna

   Slovenke in Slovenci smo ustvarjalno fovš. Tina je bila fovš Mateji Svet, Peter Prevc je bil fovš Peterki.

   Zavihala sta rokava in vzornika prehitela – to je ustvarjalna fovšija, ki žene ljudi naprej.

   Potem pa je tu še uničevalna fovšija,

   ki je tipična odlika vsakega komunista/kominternista in s tem tudi murglskosrbskega nje – velja enako kot za slabo privoščljivost, saj hodita z roko v roki, zato glej zgoraj tovariša Mosesa Pijadeja, kako murglski tovariši ne sledijo Tini in Petru, ampak Mosesu Moši Pijadeju.

   Po njihovih delih jih boste spoznali.

   Pamet v glavo.

   • Nata

    + + + + + + + + + + NE ME KREGAT…….
    Saj sem dobro mislila v svoji jezi. Bila je hitra reakcija na dogajanje v Zagrebu !! Hmmmmm, kaj pa je bilo to ? pozitivna fovšija ?
    Si pa zelo dpbro napisal !

    • radames

     Tečen je! Razsaja po vseh forumih. Zna pa tudi dobro žaliti.
     Saj boš še videla!

     • Nata

      Veš, moram reči, da se mi velikokrat ne da pričkati. Nekaterim nikoli ne prideš do konca. Včasih tudi jaz kar ne znam odnehati. Upam pa, da nisem nesramna.
      Je pa ta misel o pozitivni in negativni ” fovšiji ” zanimiva. Pa tudi za nam Slovencem prav pride ? Hm. . . saj mi nismo taki ?Drugi so krivi.
      Morda pa je res ta jugo miselnost tako vplivala na nas ?Kar poglej , kaj se dogaja !

 • rrrrr

  Verjemite, resnično me boli, zakaj Slovenci toliko zaostajamo za Hrvaško in njeno prestolnico. ..
  Pred Božičem moramo pred ćarapanovimi trubači iz Ljubljane dobesedno pobegniti na Advent v Zagrebu, naša največja smučarska šampijonka vseh časov s svojimi navijači pa pred slovensko udbo-smučarsko zvezo na umetno zasneženo stezo sredi Zagreba. Očitno Hrvati bolj spoštujejo našo Tino kot mi sami. Pa tudi smučanje.
  Zato Hrvaški iskrene čestitke in priznanje.

 • Olga

  Bravo Hrvati, še Tino so nam speljali za smučanjem!

  • tečnež

   sam naj jo tam obdržijo,nimam nič proti,ta milka nam gre že močno na živce-poslavlja se že tri leta….

   • McBobo

    Pa si res en tečnež.

  • soc

   Pa še “Savudrijsko valo”, počakaj par mesecev. Ameri so v Hrvaški našli ustrezno točko na Balkanu, ki jo bodo brezpogojno podpirali. Srbi so ruski, Bosanci islam, Slovenci nekje med RusIjo in manično bebavim Kardeljem. Vse tri nacije/države torej nezanesljive = nezanimive.

   Ja, res je. Bravo Hrčki. Pridemo sicer pozno, a jebemo (Slovence) grozno.

 • Get Smart

  S tem dogodkom “rvati kot narod” niso česarkoli dokazali. Prav ničesar. S tem dogodkom je karkoli dokazal organizator dogodka, ki je sicer prav tako kot v Sloveniji SKIJAŠKI SAVEZ KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE, seveda pa je agitpropaganda KPJ u rvackoj naravnana na bildanje sicer neobstoječega “naroda rvata” (narod rvata obstaja točno toliko kot narod avstrijaca nje, narod američanov nje, narod jugoslovanov nje — gre za nacije nje, torej DRŽAVE, ne pa za narode), medtem ko taista KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE mora blatiti in blati tukaj daleč okrog edini AVTOHTON NAROD, NAROD DOMORODCEV, NAROD SLOVENCEV.

  SLOVENSKA veleprvakinja Tina je za MURGLSRBSKO JUGOSLAVIJO in njen SKI-jaški SAVEZ kot nalašč za blatenje SLOVENKE in SLOVENSTVA, ki so ga in ga še vedno uprizarjajo MURGLSKOSRBSKI JUGOKOMUNISTIČNI “watchdogi” — kot si družbenopolitični delavci (psevdonovinarji, kvazinovinarji, kaonovinarji in ostali smetilci po spletu in po tiskanih medijih V LASTI titoistične MURGLSRBSKE Jugokomunajzije.

  Javnost se ukvarja s tistim, kar ji serviraš.

  V Sloveniji je 99,99 % medijev V LASTI, V LASTI, V LASTI, V LASTI in/ali oblasti MURGLSRBSKE KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, zato je nemogoče, da se javnost ne bi ukvarjala s tistim, kar v javnost lansira JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA.

  Slovenci, torej OZAVEŠČENI SLOVENCI smo seveda Tini vseskozi stali ob strani in stojimo ter kot NAROD dokazujemo, kako cenimo svojo rojakinjo, ki je s tipičnimi SLOVENSKIMI ODLIKAMI, torej s poštenim delom, vztrajnostjo itd. ter s kljubovanjem MURGLSRBSKEMU JUGOKOMUNISTIČNEM OKUPATORJU — ki jo je onemogočal na vsakem koraku in je svojemu protičloveškemu poslanstvu ostal zvest do konca — še enkrat več pokazala, kaj zmore Slovenka, ko se izvleče iz OKUPATORSKIH krempljev MURGLSKOSRBSKIH JUGOKOMUNISTIČNIH zločincev proti človeštvu. Take te kreature so in to se ne bo spremenilo, ljudje se morate tega le ovedeti:

  “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …”

  (tako torej pederasti in zločinski tovariš pederasta Tita Broza Josepha Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josephu Brozu Titu).

  Razumemo?
  Zmoremo?
  V primeru Tine ni šlo za kako “afero s honorarji”, ampak za MURGLSKOSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO blatenje Človeka, poštenega, pridnega, delavnega Človeka, večkratne olimpijske, svetovne prvakinje, svetovne rekorderke, veleprvakinje, Slovenke.

  Pamet v glavo.

 • tzt

  Joj, joj Nova. Legende so smučale včeraj v Zagrebu. Danes je slalomska tekma moških na Slemenu.

  • Olga

   Nova poroča tisto, kar drugi zamolčijo!

 • Rožle

  Lepo si bo Tina zapomnila našo partijsko smučarsko zvezo ..!!!

 • Unikatna

  Bo pa spektakel na Pohorju :)

 • čips

  na kurah in hanziju tako gonjo peljejo proti Tini, da ne morš vrjet no… noro nesramni komentaji, pokvarjeni in ponižujoči. Dokler je pa medalje nosla je bla pa ok… isto se dogaja bratoma Prevc.

  • Rožle

   Itaq…
   Moj spodnji komentar je bil tam 3 x izbrisan….

 • Vrhovni sodnik

  Bravo Tina, tudi če zadnja nastopiš na Pohorju si za prave Slovence CARICA, predvsem si pa Slovenka, kar levaško kaviarsko sodrgo moti.

 • Anton

  Slovevnci iz dneva v dan izkazujemo kako pritlehen narod smo

  • if

   Pritlehen je tisti del slovenskih državljanov, ki voli pritlehno politiko.
   Pritlehna politika se v današnji Sloveniji izraža s kršenjem ustave. Predseduje ji ustavni pravnik.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!