Več sonca, manj oblek – vrača se poletje!

Foto: iStock

Po nenadni ohladitvi meteorologi obljubljajo spet poletno vreme s temperaturami nad 30 stopinj Celzija.

Že v ponedeljek se bo precej otoplilo, v torek in sredo pa bo šlo le še na boljše. Možne bodo kakšne popoldanske plohe ali nevihte, a nič ne de. Vračajo se prave poletne temperature, padavine pa bodo zgolj zato, da vreme ne postane dolgočasno.

Več sonca, manj oblek
Zdaj, ko je čas poletnih razprodaj, si lahko privoščite kakšen kos poletne garderobe več. Nakupovalna vrečka ne bo tako hitro polna, ker poletna oblačila ne zahtevajo ravno veliko prostora. V njih pa se morate predvsem počutiti odlično, ne glede na to kaj pravijo drugi. Bodite nekoliko bolj drzni, poleti je dovoljeno marsikaj.

Foto: iStock

Foto: iStock

Konec naslednjega tedna naj bi se nekoliko ohladilo, a ne za dolgo. Takrat pa izkoristite lažja poletna oblačila z dolgimi rokavi in zakorakajte v poletni dan ali večer. Za vsak slučaj imejte pri sebi še dežnik, lahko vam služi kot zaščita pred dežjem ali soncem.

Foto: iStock

Foto: iStock

Naj vam vreme ne kroji življenja, ampak bogati.

Barbara Pirh

 • avtohtoni neandartalec

  Sonce, čista svetloba, ki je ne moremo gledati dlje kot par sekund, sicer nam lahko poškoduje oči. Meni se zdi to cinično, povsod lahko gledamo, vse se pred nami jasno blešči v svojem materialnem sijaju, le v vir luči ne smemo pogledati, pa je videti saml sveobo vendar nekaj enkratnega in večno lepega. Le zakaj je narava ustvarila takšne oči, ko bi lahko karkoli, mogoče tudi zato, ker v tisti luči ničesar ni, kake pike se nam lahko začnejo prikazovati, ko nam skozi lečo v očeh skoncentrirana svetloba skuri nekaj živčnih končičev, sicer nimamo kaj videti.
  Vendar sonce ni samo svetloba, žari tudi vse ostale vrste energije, ki jih ne moremo videti na oči, sevanje čutimo kot toploto, vendar je še veliko več od tega, saj določene valovne dolžine žarkov potujejo kar skozi nas, kot da nas ni.
  In to sploh ni največ kar nas doseže iz globin vesolja, pri nas je poletje, ko je Zemlja najbolj oddaljena od sonca, pozimi bomo bližje in bo sevanje še močnejše, vendar bomo osvetljeni pod daljšim kotom in izpostavljeni krajši čas, če ni stalnega dotoka energije, narava pomrzne.
  Pod žgočim soncem, na jasnem nebu, se počutimo bolj svobodni in zdravi, včasih se zdi, kot da sta tista svetloba in voda vse kar rabimo, zato se res ne splača zapravljati časa in čim več ven, po dežju se nebo zjasni, naslednji teden se bomo lahko kopali v modri svetlobi polne lune, ki nam vzbuja še posebej mistične, skrivnostne občutke.

  • radames

   V velikih višinah (že pod 4000 metri in navzgor), moramo obvezno nositi kvalitetna gorska sončna očala. Celodnevno gibanje v takem svetu brez očal, zlasti zaradi večnega snega, nam lahko temeljito poškoduje očli. Nastopi snežna slepota, ki traja lahko več dni. V višinah že blizu 8000 metrov pa snemanje očal (tudi samo za nekaj trenutkov) podnevi sploh ni priporočljivo.

 • Rožle

  Nekam kilavi so vročinski vali letos…!

 • dež

  Če se meteorologi slučajno zmotijo in vas preseneti toča, obiščite oddelek z zimskimi oblačili in opremo v Intersportu. Čelada, rokavice in mini dereze so nepogrešljive v takšnih primerih.
  Lep pozdrav želim, Dež Ljubljana

 • radames

  Sinoči (v soboto) je bilo pri nas ob večernem mraku 11°C. Napravil sem se na pol zimsko. In potem vidim staro zgodbo. Če je poletje, moramo nosti kratke hlače! Ja, tudi marca ali aprila je kdaj 11°. Nikogar pa ne vidiš v kratkih hlačah. Še ni poletje!!!

 • Nata

  Ja…..ja……….več sonca , manj oblek , pa lepa pekoča rdečica ??