[VIDEO] Ameriška različica Luke Mesca Alexandra Ocasio-Cortez se je z rokami za hrbtom pretvarjala, da so jo na protestih aretirali

Datum:

Policija je v torek aretirala najmanj 17 demokratskih članic predstavniškega doma ZDA, ker so blokirale promet pred vrhovnim sodiščem Združenih držav med načrtovanim protestom proti splavu. Pri tem je organizatorka protesta radikalna aktivistka Alexandria Ocasio-Cortez pretvarjala, da je aretirana, tako da je držala roke na hrbtu.

Mediji so najprej poročali, da so bile radikalne levičarke, del krila socialno demokratičnega dela demokratske stranke, katere integralni del je AOC, aretirane, kar se je kasneje izkazalo za neresnično.

Videoposnetek, ki sta ga posnela Doug Blair in Bernadette Hassan iz The Daily Signal, prikazuje, kako policija nasmejano demokratsko predstavnico  države New York Alexandrio Ocasio-Cortez pospremi stran od sodišča, medtem ko se v ozadju sliši živahna glasba.

Newyorška demokratka drži roke za hrbtom, kot bi bila vklenjena, nato dvigne eno pest v zrak, z njo zažuga in jo nato spet položi za hrbet. Poteza je na spletu postala pravi hit in bila deležna vrsto smešnih komentarjev.

Republikanski komunikator Matt Whitlock je tvitnil: “Sprašujem se, ali je kdo od protestnikov poleg nje kdaj pomislil, počakaj … ali nisi izvoljen član kongresa s pooblastilom za sprejemanje zakonodaje o tem vprašanju? Zakaj protestirate tukaj? Predložite račun!”

“Pretvarja se, da je vklenjena, dvigne pest v pozdrav, nato pa se spet pretvarja, da je vklenjena,” je tvitnil strateg Greg Price.

Alexandra Ocasio-Cortez (bolj znana kot AOC) spada v radikalno krilo Demokratske stranke. Sicer je v politiki nihče ne jemlje resno, njena vloga pa je bolj kot ne reducirana na to, da demokratom dela sramoto, konservativcem pa služi kot vir posmeha. S svojimi radikalnimi levičarskimi stališči je dokaj blizu stranki Levica in njenemu koordinatorju Luki Mescu. Želi si svet brez mej, kapitalizma in egalitaristično družbo brez razredov.

Seveda v ZDA politiki takšnega profila nikoli ne bi mogli postati ministri. Strateginjo njene kampanje je nekoč v Sloveniji gostil tudi radikalni podmladek Socialnih demokratov, takrat jo je portal MMC celo proglasil za bodočo predsednico ZDA. V ZDA sicer AOC nadaljuje svojo kariero komediantke med politiki, čeprav si tega ne želi.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...