fbpx

Poglejte video o varni vožnji, ki je prepričal že 11 milijonov ljudi

Foto: Youtube

Kako prepričati mlade, da je pisanje SMS-jev med vožnjo resnično slaba ideja? Belgijska organizacija se je odlično znašla in zadela v sredo tarče s svojim promocijskim videom. Izjemen rezultat je verjetno ena izmed najboljših kampanj za varno vožnjo doslej.

Belgijska organizacija, ki promovira varno vožnjo med mladimi vozniki, je posnela promocijski video, ki si ga je na spletni strani Youtube do sedaj ogledalo že več kot 11 milijonov ljudi. Posnetek prikazuje mladostnike v šoli varne vožnje, ki jim inštruktor ob vstopu v avto razloži najnovejšo odločitev vlade, da se morajo mladi – medtem ko vozijo v prometu – naučiti pisanja na telefonu.

Mladi odločitev najprej pospremijo z določeno mero nejevere, nato pa le poskusijo. Eden za drugim ugotovijo, da je manevriranje med prometnimi količki in tipkanje po telefonu domala nemogoče, še posebej, ko jim inštruktor očita napačno črkovanje.

“Če ta odlok postane zakon, bom nehal voziti,” je le ena izmed izjav mladostnikov, medtem ko ugotavljajo, za kako težko nalogo gre in kakšne bi lahko bile posledice, če “trening” ne bi potekal na parkirišču, temveč v resničnem prometu.

Predstavljaj si, da bi bil to otrok
Verjetno je v celotnem videu najbolj pomenljiv trenutek takrat, ko mlada voznica povozi prometni količek, inštruktor pa ji reče: “Predstavljaj si, da bi bil to majhen otrok.” V organizaciji Mladi odgovorni vozniki so si pred snemanjem zadali cilj, da se bo video dotaknil čim večjega števila ljudi. Število spletnih ogledov dokazuje, da jim je to nedvomno uspelo.

Ž.K.