fbpx

[Video] Bi izbrali partnerja na podlagi njegovega/njenega spolovila? Pojavili so se kontroverzni šovi, ki zbujajo nemalo pozornosti!

Foto: Printscreen

Medtem, ko lahko v Sloveniji spremljamo šov Ljubezen po domače, kjer si kmetje in kmetica na deželi zbirajo partnerje, pa si lahko v Veliki Britaniji in na sosednjem Hrvaškem zbirajo partnerje na povsem drugačen način. Gre za obliko novodobnih zmenkarij, ki potekajo na podlagi golote, zato ne čudi, da oddaja zbuja nemalo kritik.

Če smo vajeni, da zmenkarije navadno potekajo v oblačilih, pa ta oddaja zmenkarije postavlja povsem na glavo. Pri izbiri partnerja mora namreč ženska ali moški, ki partnerja išče, tega izbrati na podlagi splovil. Šele na koncu fant ali punca vidi celotno podobo človeka. S tistim, ki ga on ali ona izbere gre nato na zmenek, če se izbrani strinja, ampak za razliko od prej, nato zmenek poteka v oblačilih.

Oddaja, ki so si jo zamislili britanski ustvarjalci je od pričetka predvajanja izzvala cel kup negativnih kritik medtem, ko obstaja tudi nekaj takšnih, ki v izbiri na podlagi golih intimnih predelov ne vidijo prav nič spornega. Izbor partnerja na podlagi intimnih predelov se je nedavno pričel predvajati tudi na hrvaškem TV kanalu RTL Living.

Ideja snovalcev oddaje je bilo raziskati surovo primitivno privlačnost, da uvidijo, če ta predstavlja dobro osnovo za potencialno ljubezen. Ko se je šov pojavil v Veliki Britaniji, je povzročil veliko polemike, zato ne čudi, da so po predvajanju prve epizode oddaje ogorčeni gledalci podali nemalo pritožb.

H. M.