fbpx

[VIDEO] Voščilo astronavtov iz vesolja

“Dobrodošli na krovu Mednarodne vesoljske postaje. Sem Scott Kelly, skupaj s članoma moje 46- članske posadke Timom Kopro in Timom Peakom imamo za praznike za vas sporočilo. Vesel božič, vesele praznike in srečno novo leto z Mednarodne vesoljske postaje,” je dejal Nasin astronavt Scott Kelly.

Po svojem voščilu  je Nasin astronavt Scott Kelly podal mikrofon enemu od najnovejših članov na Mednarodni vesoljski postaji Timu Kopri: “Najprej želimo povedati, da je službovanje na tej Mednarodni vesoljski postaji velik privilegij, hvaležni smo ekipam na Zemlji, ki podpirajo našo odpravo kot tudi vse znanstvene raziskave, ki potekajo v laboratoriju na krovu.”

Prvi Anglež v vesolju
Tim Peake, nekdanji vojaški major, ki je na šestmesečni misiji Evropske vesoljske agencije (ESA), je postal prvi astronavt, ki predstavlja britansko vlado in na svoji roki nosi zastavo Union Jack. Prva Britanka v vesolju je bila Helen Sharman, ki je leta 1991 za osem dni odpotovala na sovjetsko vesoljsko plovilo.

Astronavt evropske vesoljske agencije Tim Peake je dejal: “Božič je tradicionalno čas za druženje s prijatelji in družinami in čeprav ne moremo biti s svojimi prijatelji in družinami, bomo na božični dan šestnajstkrat obkrožili Zemljo. Vse naše dobre želje pošiljamo ljudem nazaj na lepi planet Zemlja. “

S. S.