[VIDEO] Prerokbe za 2016: Največji zaslužkarji

Foto: youtube/screenshoot

Letošnje leto bo ponovno postreglo s številnimi filmskimi poslasticami. Pričakujemo ultimativni spopad Batmana in Supermana, novo Knjigo o džungli, nadaljevanja Harryija Potterja in še mnogo drugih. Komu pa napovedujejo največji zaslužek?

1. Batman vs. Superman: Dawn of Justice
V kinematografe prihaja v mesecu marcu. Zadnja filma o Batmanu sta presegla 1 milijardo dolarjev dobička, medtem ko je zadnji film o Supermanu nekoliko razočaral s 668 milijoni. Predvidoma bo ta film ustvarjalcem prinesel več kot 800 milijonov dolarjev dobička – če bo slab. Če bo film vrhunski, bi lahko bila ta številka dvakrat višja.

2. Captain America: Civil War
To bo nadaljevanje akcijske uspešnice o Stotniku Amerika, ki je zaslužil 714 milijonov dolarjev. Tokrat bo v filmu veliko več superjunakov in bi ga lahko primerjali s filmom Maščevalci (The Avengers), ki je prinesel 1,5 milijarde dolarjev dobička. Na velikem platnu bodo moči združili Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Jeremy Renner in številni drugi zvezdniki.

3. Fantastic Beasts and Where to Find Them
Film bo na ogled šele v novembru 2016, zato o njem ni ravno veliko informacij. Navezuje se na zgodbo Harryja Potterja, scenarij je napisala J. K. Rowling. Filmi o čarodeju so do sedaj prinesli vrtoglavih 7,7 milijarde dolarjev in bi bilo veliko presenečenje, če “nadaljevanje” ne bi sledilo po istih stopinjah.

4. Finding Dory
Gre za animirani film, ki je nadaljevanje Iskanja malega Nema (Finding Nemo). Ta je leta 2003 ustvarjalcem prislužil 864 milijonov dolarjev, kar bi preračunano v današnji denar pomenilo kar 1,2 milijardi. Napovedi za to nadaljevanje kažejo, da bi lahko postal najbolj dobičkonosen animirani film vseh časov in s prestola izrinil Ledeno kraljestvo (Frozen), ki je zaslužil nekaj manj kot 1,3 milijarde dolarjev.

5. The Jungle Book
Film bo posnet po knjižni predlogi, režiral ga bo Jon Favreau, ki se je že podpisal pod nekaj izjemno dobičkonosnih filmov (Iron Man, Iron Man 2). S pomočjo sodobnih vizualnih efektov bo film prava paša za oči. Glasove bodo posodili Scarlett Johansson, Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley, Idris Elba in drugi.

6. X-Men: Apocalypse
Prejšnji film franšize X-Men je zaslužil slabih 750 milijonov dolarjev in je največji zaslužkar te franšize. Nov film bo predvidoma zaslužil vsaj toliko, saj se je z zadnjim filmom baza oboževalcev izjemno povečala.

7. Alice Through the Looking Glass
Gre za še eno nadaljevanje poprej uspešnega filma, tokrat o Alici iz Čudežne dežele, ki je v blagajno prinesel vrtoglavo milijardo dolarjev. Nadaljevanje s prvim zvezdnikom Jonnyjem Deppom in ostalo zvezdiško zasedbo naj ne bi prav veliko zaostajalo.

8. Independence Day: Resurgence
Tokrat nam bo režiser Roland Emmerich 20 let po prvem filmu Dan neodvisnosti (Independence Day) ponudil nadaljevanje brez prvega zvezdnika Willa Smitha. Ker Emmerichu s tovrstnimi filmi zmeraj uspe zaslužiti okrog pol milijarde dolarjev, tudi tokrat ne bi smelo biti nič drugače.

9. Suicide Squad
Will Smith bo svoje talent letos postavil na ogled v filmu, katerega liki so stripovski superjunaki. Z izvrstno igralsko zasedbo, ki jo ob Willu Smithu (Deadshot) dopolnjujejo še Ben Afleck (Batman), Jared Leto (Joker), Margot Robbie (Harley Quinn) in drugi, bodo na lestvici največjih zaslužkarjev gotovo visoko kotirali.

10. Rogue One: A Star Wars Story
Gre za film, postavljen v svet filmov Star Wars, in ne gre za direktno nadaljevanje omenjene serije. Glede na to, da je Vojna zvezd: Sila se prebuja (Star Wars:The Force Awakens) sedmi del sage, ki je v kinematografe prišel sredi decembra 2015, v prvih dveh tednih ustvarjalcem prinesel neverjetnih 1,3 milijarde dolarjev, ni dvoma, da bo Rogue One: A Star Wars Story eden izmed najbolj dobičkonosnih filmov letošnjega leta. Napovednika za ta film še ni, saj bo luč sveta ugledal šele sredi decembra 2016.

Anja Dangubič