[Video] Gilette po oglasu, nastrojenem proti moškim, nadaljuje v isti smeri: Zdaj slavijo nezdravo debele ženske in transspolne aktiviste

(vir: twitter)

Potem ko je Gillette v januarju začel z reklamno kampanjo, v kateri je napadel moške, so se v podjetju odločili, da njihove britvice najbolj potrebujejo morbidno debele ženske in LGBT-lobisti.

Če so pri Gillettu pred časom v oglasu, ki so ga naslovili “Verjamemo”, napadli moške, ki so jih predstavili kot seksiste, spolne nadlegovalce in za glavni problem označili tako imenovano “toksično moškost”, zaradi česar je bil oglas deležen številnih kritik na račun negativne stereotipizacije moških, so se zdaj pri podjetju, ki prodaja britvice, zatekli k novim demografskim skupinam.

Tokrat pri Gillettu slavijo morbidno debele ženske in LGBT-aktiviste. Izgleda, da so pri podjetju, ki se ukvarja s prodajo britvic, potem ko so se januarja odrekli moškim, morali najti nov vir potencialnih kupcev. A kakor se zdi, poroča Breitbart, so se zatekli v niše. Prva taka je kampanja Gillette Venus, ki slavi debele ženske kot nekaj pozitivnega.

To ni zbudilo pretiranega odobravanja med uporabniki socialnega omrežja, ki so izpostavili, da ženska na Gilletovi fotografiji deluje, kot da jo bo vsak hip zadel infarkt. “Glorificiranje debelosti je absolutno narobe in proti duševnemu zdravju,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja. “Debelost je popolnoma zdrava in sprejemljiva za ustvarjanje profita na njen račun,” je menil nekdo drug.

https://twitter.com/wellheythereMJ/status/1114172246820392963

Niso umanjkali niti sarkastični odzivi: “Biti zdrav je družbeni konstrukt, ki si ga je izmislila patriarhija. Ta ženska ni debela zaradi lastnih slabih življenjskih odločitev in pomanjkanja zmernosti. Očitno trdo dela na ‘osebnosti’, kar je tako ali tako vse, kar zares šteje, kajne?”

https://twitter.com/BumblingBumbleB/status/1114231063318913024

“V redu je, če ste debeli, ampak ni v redu, če pustite rasti dlake, zato se ne pozabite obriti z Gillette Venus,” se je pošalil eden od uporabnikov Twitterja.

Zaradi Gilletta Wilkinson dodal nalepke, na katerih zanikajo kakršnokoli povezavo z rivali
A Gillette je šele dobro začel. S svojo reklamo proti moškim je namreč prisilil druge proizvajalce britvic, kot je Wilkinson, da so svoje izdelke opremili z dodatno etiketo, na kateri so zanikali kakršnokoli povezavo z Gilettom. Te nalepke smo lahko videli tudi pri nas, pred časom jih je bilo opaziti na Wilkinsonovih britvicah v trgovinah Interspar, sami pa smo na enak zapis naleteli tudi med novimi Wilkinsonovimi oglasi na Instagramu.

Procter & Gamble, ki ima v lasti Gillette, se s tem ne obremenjuje. Potem ko so odtujili moške, zdaj iščejo nove stranke na skrajnih koncih družbenega spektra. Od najdebelejših do podhranjenih. Nov obraz Gillettove kampanje Venus je tudi 18-letni transspolnik in aktivist Jazz Jennings.

Jennings naj bi se kot transspolnik identificiral že pri petih letih, pri šestih pa se je že pojavljal na televiziji, kjer je razlagal, da je dekle, ujeto v deško telo. Kasneje je tudi prestal “lepotno” operacijo spremembe spola. “Ko se trudite priti na svoje z lastno identiteto, je britje način izražanja,” je povedal Jennings. “Ko sem prehajal, je bilo britje nog prvi korak. To je bil občutek vstopa v spol, zaradi katerega sem se prvič počutil kot ženska.”

Nad tem pa niso bile tako navdušene nekatere pripadnice nežnejšega spola. “Vidite, dame? Želimo si, da bi bile morbidno debele in to še slavile! Oh, pa še nekaj, fantje/moški, ki mislijo, da so ženske, so BOLJŠI od VAS”, in “Res se trudijo, da bi propadli”, sta bila samo dava od številnih odzivov, ki jih je bil deležen Gilette Venus na Twitterju.

Gillettov video proti moškim je februarja postal 20. najbolj osovraženi video na YouTubu s kar 1,4 milijona ne-všečkov. To ni zmotilo generalnega direktorja družbe Procter & Gamble Davida Taylorja, ki meni, da je video sprožil pogovor. “S toksično moškostjo so težave.”

Ivan Šokić

 • Peter

  lej no lej, še 50 kil, pa bom končno tud jaz maneken, no.

  • Matt von Glanz

   potem pa samo še spol spremeniš, to ves kosmat zagovarjaj in si zmagal.

 • freedomfighter

  Debele ljudi bi morali zapirati v prevzgojne institucije ne pa jih reklamirati…ljudje se sploh ne zavedajo kaksen strosek so debeluhi in koliko nizjo produktivnost imajo…pa tisti ki mi rece da je debelost bolezen laze sebi meni in vsem ostalim…debelost je odraz lenobe

  • Govekar

   Tega se zavedajo le letalski prevozniki :)

   • freedomfighter

    Ja njih pa obtozujejo da so diskriminatorni to debelih…ne vem kako gre lahko za diskriminacijo glede na to da je debelost zavestna odlocitev ne pa prirojena bolezen ali napaka…po mojem mnenju bi morali obdavciti odvecne kilograme ali pa dvigniti zavarovalne premije za kadilce alkoholike debeluhe itd.

    • Govekar

     Kratkoročno se da na teh napumpanih bedakih, ki sami najbolje vedo, sami odločajo o sebi, sami najbolje izbirajo … precej zaslužit, dolgoročno pa taka degradacija poklicev in strok, ko naj bi bil danes vsak strokovnjak za vse in imel o vsem najbolj pravo mnenje, vodi v katastrofo. Tako kot se dogaja pri cepljenju.

     Dobro, da ima družba varovalke, da taki večinoma ne pridejo dlje od bizarnih novic v medijih, ampak če se jih veliko nabere, kot jih politika nahujska pri npr. ekonomskih vprašanjih, imamo lahko zaradi demagogov tudi izgubljena desetletja.

     Zagotovo tudi inženirjem ni lahko, ko npr. desetletje čez kraški teren umeščajo optimalno traso tira, potem pa prideta Vili in Duhovnik in predstavita žičnico iz diplomske naloge in imamo referendum. Tok bi bil jezen na te polilikantske drekače, kot na te debele svinje, ki propagirajo debelost.

 • Olga101

  Človeku še ob vsej sprevrženosti obrača želodec! Bojkot!

 • Atila

  Fak aj kit spet nasedu?
  Ta je lih za @Peter petrčka, da ga povala.

 • Andrej

  Mora pa bit Gillete total v riti, da se gre tako brezupno propagando.

 • šmentanamuha

  Omg.

 • von Rhein

  Po morju plava kit,iz vode gleda…..

 • JSlovenka

  To je čista realna resnica v današnjem svetu, ko večina moški tako grdo delajo z žensko. Ne pozabite, koliko je spolnih zorab, pedofilizma, preveč težav tudi na delovnih mestih, ko je v politiki. Nimam nič proti temu videu od reklame za britvice in si zasluži všeček. Je pa eden izmed redkih videov, ki ne vidiš povsod. Tako kot se vse iz časa srednjega veka te iste staromodne tradicije vleče vse do danes. Zakaj bi moral to slediti? Ženska je vseeno živo bitje. Zelo dobro ozaveščanje ta reklama, da to javno pokažejo tudi s temi dejanji. V večini primerih moški nočejo priznati za svoje dejanja, ki so ponavadi zakrivili drugim. Ponavadi vsaj do ranljive skupine ljudi. Zdaj veste, od kje imajo višjo plačo, kar se tiče pogostega varanja in prodajanja drugi osebi za posilstva. Imate moške feministe, ki se radi kurbajo. Ker beseda kurba pomeni, da se ta daje dol za denar. Stereotipno viselo na ženskah, samo ni tako vse povsod. Čisto zmotno prepričanje. No, odvisno… Nekatere punce so se steple z kurbo ženskega spola v realnem življenju.

  Na dan žensk sem pozabila napisati tole za vse posiljevalce, tudi pedofile te besede, ki ste zelo grdo uničevali življenja drugim:

  Ste pa prave obraze pokazali, ko so vam maske popadale dol. Odlično so vas na veliko posiljevale transseksulane osebe in bisekusalne osebe, še dosti prej pa vaše najbližnje osebe v preteklosti. Točno taki ste, kot Italjani, cerkveni duhovniki in islamski migranti. Točno taki ste do drugih in se vidi na kilometrine, ko ste močno nafilani z lastnimi drogami na razne načine… Ste močno tečni kakor ženske, ki se tudi obnašate kot prave kurbe, če ne prostituke. Še boljše, tranvestiti. To se že vam govori iz vaše polovične ženske genetike privlečene te pošasti iz vaše umazane mamine luknje, ki se kažete po točnem obnašanju kakor na vašega očeta posiljevalca na vas že kot dojenčka!!!
  Kar tudi pomeni, da ste v resnici lezbe do žensk. Tudi, ko obožujete nekatere ženske stvari. Taki ste kot Ted Bundy, Silvo Plut, Gašper Tič na ubogega fanta Stefan-a Cakić-a!
  Normalna oseba se nebi nikoli se spravila nekoga, ki ne pozna. Ampak se ponavadi spravi direkt na storilca spolnih zlorab.

 • JSlovenka

  Je boljše biti malce debel kakor večina presuhih anoreksikih v družbi ljudi.
  Kjer so bolj zaradi zunanje lepote bolj posiljeni zaradi normalne, suhe postave. Če pogledaš dandanes.
  Kakor je v času svetovne vojne prevladala lakota in v šolskih malicah na veliko razmetavajo vedno več in odveč hrane stran, tudi za vsa živilska podjetja. Iz dneva v dan, iz meseca v mesec.

  Ste pomislili, da nekateri ne morejo shujšati zaradi težave s ščitnico, menopavze ali pa ciste na jajčnikih, če ne rak na jajčnikih, kar se tiče nasploh težave s hormoni. A potem imajo tudi moški malce višje, pogoste te njihove tedenske, bele menstruacije. Če pa nebi, a bi se zaradi tega še bolj zredili v beli, moški menopavzi? Zdaj se ve, od kje so moški shujšani…
  Pravi moški ne sme nikoli udarjati ženske. Velja samo za isti spol, kar se tiče enakopravnosti od stereotipov, diskriminacije.

 • cosmosjasnovidec

  Pfuj.Pa to ni res kake nagraužne nesnage obstajajo na svetu.
  Ne razumem kako te divje svinje na zgornji fotografiji ni sram,da se gre taka kot je fotografirat.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!