fbpx

[VIDEO] Heroj ali slabič? To je posnetek pretepa s kengurujem, ki si ga je v nekaj dneh ogledalo več milijonov ljudi

Po svetovnem spletu je zaokrožil posnetek človeka, ki je junaško udaril kenguruja in tako iz njegovega prijema rešil svojega pasjega ljubljenčka, je oskrbnik v živalskem vrtu in družinski človek.

34-letni Greig Tonkins se je znašel v središču mednarodne pozornosti, potem ko je iz kengurujevega primeža junaško rešil svojega pasjega ljubljenčka Maxa. Daily Mail razkriva, da je Tonkins zaposlen v živalskem vrtu, natančneje kot oskrbnik slonov. S svojimi prijatelji se je že junija odpravil na lov za divjimi prašiči, ko je njegovega psa napadel kenguru. Videoposnetek pa je prišel v javnost šele sedaj, ko ga je objavil na Facebooku. Posnetek si je v le nekaj dneh ogledalo že na tisoče ljudi.

Oče dveh otrok je tako v le nekaj dneh od objave posnetka že deležen svetovne pozornosti, a očitno tudi negativne. Nepričakovano se je namreč pritožil njegov delodajalec, Taronga Western Plains Zoo, kjer je njihov piarovec sicer potrdil, da je Tonkins še zaposlen pri njih, vendar pa so “dobro počutje in varovanje avstralskih divjih živali izjemnega pomena za Tarongo, zato poskušamo z gospodom Tonkinsom razčistiti natančne okoliščine dogodka, ki bodo osnova za vse nadaljnje ustrezne ukrepe”.

Je ravnal pravilno? Mnenja so deljena
Ob tem pa so deljeni tudi Avstralci – večinoma so sicer prepričani, da je Tonkins ravnal pravilno, saj je želel le zaščititi svojega psa. Nekdo pa je izjavil: “Video so si ogledali v Ameriki, kjer ni enega slabega komentarja, v Avstraliji pa je zaradi udarca kenguruja naletel na kup ogorčenja.” 

M. S.