[Video] Hišo iz filma Sam doma bo mogoče najeti na Airbnb

Hiša iz filma Sam doma (Foto: Instagram)

Znamenita hiša, v kateri se je odvijala leta 1990 posneta filmska klasika “Sam doma”, je po novem na voljo za najem za eno noč prek Airbnb. Najem bo mogoč od 7. decembra 2021 naprej, dovoljeni so največ štirje gostje, ki bodo morali vsak odšteti samo 25 dolarjev za nočitev.

Znamenita hiša, ki se nahaja v predmestju Chicaga, imenovanem Winnetka, nedaleč od jezera Michigan, gre v najem. Vsaj za eno noč. Lokacija se je ljubiteljem filmske uspešnice “Sam doma” zapisala v spomin kot kraj, kjer je mali Kevin McCallister, ki ga je igral zdaj 41-letni Macaulay Culkin, zganjal vragolije, s katerimi je branil svoj dom pred parom nepridipravov.

Prve rezervacije se bodo odprle 7. decembra 2021 ob 20. uri po srednjeevropskem času. Breitbart poroča, da bo mogoča rezervacija za eno noč, ki bo štiri goste stala skupaj sto dolarjev.

Gre za svojevrstno promocijo, saj bo omenjeno domovanje dostopno na Airbnb samo eno noč. “Dogodek” bo gostil igralec Devin Ratray, ki je v prvih dveh filmih franšize Sam doma igral Kevinovega starejšega in nekoliko nagnusnega starejšega brata Buzza McCallisterja. Ravno tako se je Ratray ponovno pojavil v najnovejšem filmu iz franšize, ki so ga 12. novembra 2021 dali na Disney+. Po mnenju tako kritikov kot občinstva je “Home Sweet Home Alone” živa katastrofa, ki originalu ne seže niti do pet.

Promocija obupnega novega filma
Airbnb gostom obljublja oddih v hiši, kjer bodo lahko v toplih prazničnih prizorih, kopici pasti, ki jih bodo lahko sprožali, in vrsti sladkarij ter obilici chicaške pice, v kateri bodo lahko uživali med ogledom novega filma v franšizi Sam doma, “Home Sweet Home Alone”. A vsa nostalgija po prvem filmu ne more odgnati okusa po bruhanju, ki ga pusti že samo dražilnik zadnjega filma v franšizi.

Gostje bodo kot darilo prejeli set lego kock na temo omenjene filmske franšize. Vseh 24 ur bo na prizorišču prisotno varovanje, gostje pa morajo s seboj imeti tudi negativen test na covid-19, ki ni starejši od 72 ur. Od gostov ravno tako pričakujejo, da bodo pri prihodu in odhodu, ter tudi kadarkoli bodo to zahtevale smernice za preprečevanje okužbe s koronavirusom v Chicagu, morali nositi masko.

Ivan Šokić