fbpx

[VIDEO] Kraljica kokaina spregovorila o svoji mafijski poti vse do vrha narkokartela

Foto: epa

Sandra Avila Beltran se je zapisala v temno plat zgodovine, saj je ena od redkih žensk, ki je prilezla vse do vrha v hierarhiji narkomanskega kartela. Medtem ko je večina žensk v tovrstnem kartelu le v vlogi ljubic, je Beltranova delala za sam vrh mehiške mafije. Proti koncu svoje “kariere” je nosila kovčke z milijoni dolarjev.

Seveda pa se takšno življenje lahko hitro konča. Sandro Avilo Beltran so obtožili pranja denarja, zaradi česar je pristala v zaporu za obdobje sedmih let. Od tega je dve leti preživela v samici, izpuščena pa je bila leta 2015.

Kazen je sicer zanemarljiva glede na dolgoletno “kariero” – za narkokartel je namreč delala skoraj 30 let in v tem času mnogokrat letela z zasebnim letalom, a se je morala nekajkrat tudi uleči na operacijsko mizo – z lepotnimi operacijami je namreč poskušala prikriti svojo identiteto. Bila je tudi mojstrica podkupovanja – priznala je, da je enega od mehiških predsednikov podkupila s 100 milijoni dolarjev. Potemtakem ni čudno, da mehiške oblasti ob številnih kriminalnih dejanjih kriminalnih združb raje pogledajo stran, kot pa ukrepajo.

Foto: epa

Pred kratkim pa je privolila v intervju, v katerem je Kraljica kokaina, kot so ji nadeli vzdevek, razložila, kakšna je bila njena vloga v trgovini z drogo. Ob tem ni skrivala, da je velikokrat uporabila svoje čare in zapeljevala. Prejemala je številna draga darila, od avtomobilov do kuvert, v katerih je bilo tudi po 100 tisoč dolarjev, ob njih pa sporočila v smislu: “To je moje darilo zate. Denar porabi na potovanju, kjerkoli si želiš.”

V to nevarno igro je sicer “padla”, ko je imela šele 21-let, takrat pa se je osebno srečevala z narko-šefom Amadom Carillom Fuentesom, ki se ga je držal vzdevek Gospodar nebes, razkriva srbski Kurir. Na hierarhiji pa se je povzpela tako visoko, ker se je hitro učila. Ves čas je bila sicer obkrožena z moškimi, ki so vzdihovali po njej. No, njena skrivnost ni le v “hitrem učenju”, temveč tudi v tem, da se je odločila, da nikoli ne bo uživala kokaina. “Če jemljete kokain, vas moški dojemajo samo še kot eno žensko, ki jim je na razpolago, ne spoštujejo vas,” je dejala.

Po njenih besedah so imeli mafijski šefi vedno okrog sebe harem žensk, te pa niso imele nobene spolne svobode. “Na ženske so gledali kot na predmete, okraske ali potrebe, ampak nikoli kot na posameznice, ki lahko nekaj dosežejo ali ki jih je treba spoštovati.” Njej pa je spoštovanje ena izmed najpomembnejših stvari. Ni hotela biti samo gostja na žurki, hotela je postati Kraljica kokaina. To ji je uspelo razmeroma hitro – po desetih letih, odkar se je pridružila narkokartelu.

Njen posnetek, v katerem pove, kako težko je živeti kot mafijec, poglejte tukaj:

M. S.