[Video] Kris odpotoval na zdravljenje v ZDA! Poglejte, kaj sta pred odhodom povedala starša

Foto:Srdjan Zivulovic/Bobo, FB

Deček Kris iz Kopra, ki ima spinalno mišično atrofijo in za katerega je društvo Palčica Pomagalčica zbiralo sredstva za zdravljenje v tujini, je danes s starši z Brnika odpotoval na zdravljenje v Los Angeles. “Z nami je zdravnik in imamo vse, kar potrebujemo,” sta pred odhodom novinarjem povedala Krisova starša, Ana Jerak in Matteo Zudich.

Let preko Kanade bo trajal približno 14 ur, obisk zdravnika v Los Angelesu pa je načrtovan v petek, je povedala Jerakova. Prvih nekaj dni bodo nastanjeni v hotelu, potem pa se bodo preselili v stanovanje. Enaindvajsetmesečnemu Krisu, ki bo na letalu ležal, bodo pot krajšale risanke.

Ne vedo, kdaj se vračajo, saj bo vse odvisno od poteka zdravljenja. A po načrtu naj bi v ZDA ostali od dveh do štirih mesecev. Let z zasebnim letalom je plačal srbski poslovnež Miodrag Kostić. “Za nas pomoč gospoda Kostića pomeni veliko olajšanje,” je dejala Jerakova. Po njenih besedah povratni let stane približno 400.000 evrov, “kar je ogromno”. “Vse življenje mu bomo hvaležni. S tem, da nesebično pomaga otroku, ki ga osebno sploh ne pozna, je to velika gesta,” je poudarila.

Foto:Srdjan Zivulovic/Bobo, FB

Učinki zdravila zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, bodo po predvidevanjih hitri. “A je še težko reči, kako bo v resnici, saj ni pravil,” je opozorila. Račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev je že poravnan, lečeči zdravnik pa bo naknadno sporočil, ali bodo denimo potrebne dodatne preiskave. Sporočil, ki jih prejemajo od ljudi, ki želijo Krisu uspešno zdravljenje, je veliko. Skušata odgovoriti vsem, “ker je res lepo, da nas podpirajo”, je izpostavila Jerakova.

Obveščali bodo prek Instagrama, kako poteka zdravljenje
Kris ima tudi Instagram profil, na katerem bodo sporočali, kako poteka zdravljenje, je zagotovila. Društvo Palčica Pomagalčica je s pomočjo številnih Slovencev le v nekaj tednih zbralo 2,3 milijona evrov, potrebnih za zdravljenje, ki bi lahko rešilo življenje Krisu. Ob množičnem odzivu pa so znesek krepko presegli.

Andrej Žitnik

 • Unikatna

  Kris vse naj, naj in da bo zdravilo učinkovalo!!!

 • pajot

  želim mu,da bi preživel in dočakal visoko starost.
  Če pa bo v življenju dosegel še kaj večjega,toliko bolje.
  Nisem prerok,ampak fant bo postal velik slovenski umetnik.
  Vivat,Kris.

 • est

  BRAVO !

 • xtc

  Srečno!
  Še ena tragična zgodba,ki se je za sedajh dobro iztekla ,upam da ozdravi.
  In ena sramotna zgodba Slovenije,ki za otroka ni želela pokriti zdravljenja za Kučana v Švici v zasebni bolnici pa ni bil problem.
  Nato pa so si še na nesreči otroka razni Opankarji ipd ciganski Balkanci skušali nabrat denar in politične točke.

 • Antonius

  Bemtiš sem cmerav, zopet mi silijo solze v oči.
  Malemu velikemu fantku Krisu in njegovima staršema dvigam oba palca za srečo in ozdravitev.
  Jaz sem bil nekoč v času mojih otroških let, deležen znanja medicinske stroke, da nisem ostal za celo življenje invalid. Dr-ica Zvezda je v mojem zdravljenju imela pomembno vlogo. Morda je bila skrajšano Zvezdana, ki se jo hvaležen spominjam, o njenem pravem imenu pa ničesar ne vem. Dr, Bobič je tudi podpisan pri mojih takratnih zdravstvenih diagnozah na papirjih.

 • FORT WORTH

  Upam, da bodo v ZDA, kjer imajo najboljse doktorje na svetu, malega Krisa uspesno pozdravili.
  Srecno in vse dobro !

 • Rožle

  Denar ni nič vreden .. otroška življenja so pa neskončno

 • Samo še malo Kris in tvoje vozilo
  http://shrani.si/f/1y/zb/3pSPnipc/krisbigimage.jpg
  bo mamica odnesla na podstrešje.

  Srečno mali junakec !

 • Mali Kris je že prispel na cilj

  http://shrani.si/f/m/s6/4pCRMRYc/o15832431024.jpg

  Kris, stiskamo pesti in molimo zate, da bi ti zdravilo povrnilo ZDRAVJE !

 • lokec

  Iz spoštovanja do prevoznika in vse ostale javnosti bi si lahko oče od Krisa oblekel cele kavojke. Le zakaj zdravik nima raztrganih oblačil. Drugače pa srečno vsem.