[Video] Lačna Godzilla skoraj napadla radovednega potapljača

Foto: Youtube

Kamere so na “filmski trak” ujele neverjetni prizor pravcate Godzille. Seveda ne gre za slavno pošast iz ameriških filmov, ampak za morskega legvana, ki živi na otočju Galapagos. Posnetki prikazujejo, kako se gromozanski kuščar, ki je večji od večine ljudi, prehranjuje na morskem dnu.

Šokantni posnetki so na medmrežju prestrašili že več kot milijon ljudi, ki so velikega kuščarja že označili za filmsko zver Godzillo. Gledalci na posnetku vidijo, kako legvan rije po morskem dnu, nato pa se vzpne na površje, da bi lahko zadihal.

Legvan se nato vrne v kristalno čisto morje, kjer s svojim veličastnim repom spretno manevrira po plitvinah Pacifika. Video je posnel prestrašen potapljač na priljubljeni potapljaški točki Isabella na otočju Galapagos. Medtem ko kuščar nadaljuje s svojim lovom, zaplava naravnost proti snemalcu – potapljaču Stevu Winkworthu.

Skoraj prisrčna
Video je postal izredno popularen, ko je avtor posnetka povezavo do spletne strani Youtube objavil na popularnem spletnem forumu Reddit, piše britanski Express. Naslov teme je bil “Majhna Godzilla mljaska na morskem dnu”, kar pa je takoj inspiriralo ostale uporabnike foruma, da so primaknili svoje komentarje. Eden izmed njih je zapisal, da se mu zdi žival, ko jo opazuje z varnega naslonjača, prisrčna, če pa bi bil z njo v vodi, bi bil verjetno precej prestrašen.

No, morski legvan je lovil vse prej kot ljudi. Na morskem dnu je namreč malical nič drugega kot alge. Legvan, ljubitelj alg, se sicer lahko, če hoče, potopi tudi do devet metrov globoko.

Ž.K.