fbpx

[Video] Legendarni hollywoodski igralec Bill Murray na obisku v Sloveniji: Tako je ob harmoniki zapel o potici in Melaniji

Foto: iStock/epa

Znani ameriški igralec Bill Murray, ki je v Slovenijo prispel v okviru tridnevne promocijske turneje, je včeraj prvič okusil slovenske specialitete, med drugim tudi slovensko potico, ki jo je okušal v Sevnici, mestu, kjer je odraščala ameriška prva dama Melania Trump. 

Igralca, ki je blestel v filmskih uspešnicah, kot sta Izganjalci duhov in Izgubljeno s prevodom, je na sevniškem gradu gostil župan Srečko Ocvirk z namenom, da ga seznani s  slovenskimi specialitetami. Igralec je bil nad jedmi vidno navdušen, še posebej so mu bile všeč domače salame, štruklji, vino in seveda torta Melania, ki so jo pripravili sevniški slaščičarji v čast soprogi ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Včeraj se je oglasil na ameriški ambasadi, kjer v spremljavi harmonike zapel o prelepi Sloveniji, potici in prvi dami Melaniji.

V Slovenijo prispel iz poslovnih razlogov
“Slovenija je zelo simpatična in lepa, ljudje so ljubeznivi, veliko je zelenja in kolesarskih poti,” je povedal Murray in dodal, da se v Sloveniji zelo dobro počuti, saj je povsod dobro jedel, prav tako pa se je okopal tudi v Blejskem jezeru. Po navedbah Večernjega lista je legendarni igralec v Slovenijo prispel zaradi ameriškega podjetnika Emila Gasparija, ki je po poreklu Slovenec, sem pa so ga privedli poslovni interesi.

Foto: epa

Foto: iStock

Obisk ameriških turistov v Sloveniji se je od začetka leta povečal kar za 30 odstotkov. Razlog za to je mogoče najti v novem turističnem imidžu, ki ga je svoji domovini prinesla prva ameriška dama Melania Trump. Za manj kot sto dolarjev si lahko ameriški turisti ogledajo predele Ljubljane, kjer je Melanija Knavs preživela največ časa, medtem ko se je šolala v prestolnici. Prav tako pa si je mogoče s pomočjo lokalnega vodiča ogledati Sevnico, med drugim osnovno šolo, ki jo je obiskovala Melanija, in stavbo, kjer je živela skupaj s svojimi starši, dokler niso zgradili velike lepe hiše v bližini mesta, ki prav tako predstavlja del turistične poti.

Foto: YouTube

N. Ž.