fbpx

[Video] Levičarski mediji spet ponoreli zaradi Trumpovega vljudnostnega komplimenta novinarki v Beli hiši

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek presenetil z omikanim komplimentom eni izmed irskih novinark, medtem ko se je po telefonu pogovarjal z novoizvoljenim predsednikom irske vlade in ji dejal, da ima lep nasmeh. Številni mediji so zaradi prijaznega komplimenta povsem ponoreli in ga obtožili seksizma.

Predsednik ZDA Trump je v torek pred novinarji iz ovalne pisarne v Beli hiši poklical novoizvoljenega predsednika irske vlade Lea Varadkarja, ki je mimogrede tudi prvi homoseksualni premier Irske, in mu čestital za uspeh na nedavnih volitvah.

Med pogovorom mu je dejal, da je v prostoru veliko irskih novinarjev, takrat pa je med vsemi zagledal postavno irsko novinarko, ki se mu je predstavila kot Caitriona Perry, nato pa je irskemu voditelju povedal, da ima lep nasmeh, zaradi česar so se številni prisotni prijetno nasmejali.

Trumpov odziv so številni označili za seksističen. Očitno so se časi tako spremenili, da so kultivirane manire postale nezaželjene, še posebej, ko gre za aktualnega predsednika ZDA.

C. Š.