fbpx

[Video] Perverzno: Mati rodila otroka svojemu sinu

Foto: youtube

Anne-Marie Casson je postala nadomestna mama, oplojena s semenom svojega sina. To je storila zato, ker si je njen sin – sicer samski homoseksualec – zelo želel otroka. S tem je Kyle Casson postal prvi samski moški v Veliki Britaniji, ki je dobil otroka s pomočjo nadomestnega materinstva.

Anne-Marie je pri 46 letih z moževim soglasjem znova postala – tokrat nadomestna – mati, ki je svojemu sinu, ki je homoseksualec, rodila otroka z imenom Miles. Kyle si je že nekaj let želel svojega otroka, zato je pričel z iskanjem ženske, ki bi donosila otroka, spočetega iz doniranega jajčeca in njegove sperme. Poskusil je tudi pri drugih ženskah v svoji družini, a je na koncu na to pristala njegova mati, saj so njegove želje zavrnili na vseh koncih države, poroča britanski Daily Mail.

Na etične pomisleke ne reagira
Postopek se je odvil na zasebni kliniki za umetne oploditve v Veliki Britaniji, stal pa je med 12.000 in 14.000 britanskimi funti. V očeh zakona je otrok Miles njegov brat. “Razumem, da se vsi ne bodo strinjali z mano, ampak naj imajo svoje mnenje. Imam sina in sem srečen,” je na etične pomisleke odgovoril Kyle in dodal: “Dokler lahko ponudi dom in podporo, ne vidim nobenega razloga, da bi bila nekomu odvzeta pravica biti starš.”

Milesu bo povedal o njegovem spočetju
Kyle pravi, da se mu zdi pošteno, da tudi Miles izve, kako je bil spočet. “Nikoli mu ne bom lagal. Povedali mu bomo ob njegovi primerni starosti. Moraš biti iskren, ni druge poti. Prav tako mu bomo dali vedeti, da je zelo zaželen.”

A. D.