fbpx

(VIDEO): Manekenke že pri štirinajstih – premlade in presuhe

Starost manekenk se v zadnjih letih močno niža, v svetu mode deluje že zelo veliko 14-letnic, kar dviga veliko prahu. Mnogi so mnenja, da dekleta pri 14 letih še niso dovolj zrela za tako vrsto dela. Medtem ko še odraščajo, oblikovalci od njih zahtevajo, da so kar se da suhe. 

Na modnih revijah se vsako leto pojavljajo mlajša dekleta, kar v svetu dviga veliko prahu. Po najnovejših trendih na modne piste stopajo že 14-letna dekleta. Na nekaterih modnih revijah so zato dizajnerji morali podpisati sporazum, kjer so se zavezali, da nobena od manekenk ne bo mlajša od 14 let. ”Če je dovolj stara za pospravljanje hiš, je dovolj stara tudi, da hodi po modni pisti,” je na eni izmed londonskih modnih revij komentirala modna menedžerka Rotem Gur. 

Kot opozarjajo poznavalci, 14-letnice niso pripravljene na vse pritiske in razočaranja, ki jih lahko prinaša modni svet, hkrati pa so pritiski na njihovo zunanjo podobo za tako starost prehudi. Najbolj bode v oči izjava francoske manekenke in igralke, ki je dejala, da dizajnerji nimajo časa, da bi se obleka popolnoma prilegala dekletu z oblinami, zato morajo biti manekenke kar se da suhe.

M. G.