fbpx

[VIDEO] Ansambel Slavček o Melaniji: “Iz Sevnice direkt na vrh sveta…”

(Foto: epa)

Predsedniška kampanja v ZDA je v polnem teku. Kot je videti, bo vse do končnega razpleta zelo napeto obdobje, polno preobratov. V Sloveniji ne moremo mimo tega, da bo prav Slovenka, Melania Trump, morebiti postala prva dama v Beli hiši. To vzdušje je očitno spodbudno tudi za glasbenike.

Ansambel Slavček iz Dolenjske se je namreč v začetku leta odločil, da posname POP skladbo na aktualno temo predsedniških volitev v ZDA. Ideja je popolnoma njihova in ni last znanih imitatorjev.

Poskočna melodija Melania pa je kot nalašč za sproščene poletne dni. Glavni cilj je ta, da se poslušalec zabava, malo nasmehne in jo rad tudi večkrat sliši.

V pesmi “Melania” omenjenih veliko znanih Slovencev
Besedilo, v katerem so omenjeni tudi Peter Prevc, Tina Maze in Jan Oblak, je napisal priznani tekstopisec Igor Pirkovič, za melodijo pa je poskrbel član ansambla Janez Šiška. Pesem je narejena v zelo pozitivnem smislu, vendar pa je v njej tudi malo humorja, to pa zato, ker se včasih radi malo pošalimo z osebami, ki so kakorkoli povezane s politiko.

Ansambel Slavček je sicer znan po narodno-zabavni glasbi, v preteklem letu so se uspešno predstavili na festivalu Slovenska polka in valček s pesmijo „Mi se ne damo“.

Barbara Pirh