fbpx

[Video] Na Bavarskem spekli 1.200 kilogramov težek dunajski zrezek in postavili nov svetovni rekord

Največji dunajski zrezek na svetu (vir: twitter)

V Mengkofnu na Bavarskem so v nedeljo, 15. septembra 2019, pripravili največji dunajski zrezek na svetu. S 1.208 kilogrami je bil več kot dvakrat težji od prejšnjega največjega “dunajca”, ki so ga pripravili leta 2011 v Frankfurtu.

V nedeljo so v Mengkofnu na jugu Nemčiji na Bavarskem postavili nov Guinnessov rekord za največji dunajski zrezek na svetu.

Priprave na cvrtje največjega dunajskega zrezka na svetu je spremljalo več tisoč ljudi. Zrezek je tehtal kar 1.208 kilogramov, kar je več kot dvakrat toliko, kot prejšnji nosilec naslova.

Pred tem je za največji dunajski zrezek na svetu veljal 550-kilogramski dunajski zrezek, ki so ga spekli leta 2011 v Frankfurtu. Zrezek je meril kar 70 kvadratnih metrov, zanj pa so potrebovali 400 kosov mesa, 4.000 jajc in 240 kilogramov krušnih drobtin. Zrezek so ocvrli v 14.000 litrih olja.

Denar od prodaje šel v dobrodelne namene
Vrhunec priprave gromozanskega dunajskega zrezka pa je po pisanju portala Idowe predstavljalo obračanje. Zrezek so v ogromno kad vrelega olja položili s pomočjo žerjava. Po sedmih minutah v vrelem olju pa je prišlo do zapletov, saj so nekateri trakovi, ki so viseli z žerjava in držali meso, začeli pokati. Dogajanje so od blizu spremljali tudi gasilci.

Glavnima organizatorjema Rudiju Dietlu in Wernerju Biersacku je na koncu le uspelo speči največji dunajski zrezek na svetu. Za Dietla je to zgolj še eden v vrsti podobnih svetovnih rekordov. Pred tem je med drugim že pripravil največjo pico na svetu. Dunajski zrezek so razkosali, obiskovalci pa so dobroto lahko poskusili za 5 evrov za porcijo. Denar, zbran od prodaje, pa je šel otrokom, potrebnim pomoči.

Ivan Šokić