[VIDEO] V Rusiji nič več vodke, samo še pivo?

Čeprav Rusija slovi kot dežela vodke, Ruse vedno bolj navdušuje tudi pivo. Prvo pivovarno so na pobudo cesarja Petra Velikega odprli leta 1724 v Sankt Peterburgu. Danes je v Rusiji 50 velikih in 1000 manjših pivovarn.

Za male proizvajalce piva je bilo prelomno leto 2011, ko so Rusijo obiskali največji strokovanjki za proizvodnjo piva iz Evrope in Amerike.

Ali bodo ruska piva dosegla enak svetovni sloves, bo pokazal čas. Je pa pivo po priljubljenost med Rusi že prehitelo vodko – kar sedem od desetih Rusov raje pije pivo kot vodko.

B. O.

 

 • xtc

  MADONA !
  Kako bo sedaj Bošta pisal komentarej in slavospeve Vladimiru_pa še zionov nebo več videl:

  • stajerc5

   Japajade (na clanek)! Kolicina popitega piva se da izmeriti, 80% tako ali tako doma na svarc zganega strupa pa ne. Vodka iz trgovine je namrec, za absolutno vecino ubogih rusekov, veliko predraga, da bi si jo lahko privoscili!

 • xtc

  Jep!
  Se pozna ;da je bil Peter Veliki razgledan mož po mami Nemki ;če bi bil čisti Rus bi bil zapiti pijanček od vodke:
  N pa pustimo zgodovino;definitivno je globalno pohod piva: Sicer je vino dobilo nazaj nekaj oboževalcev a pivu se znatno veča priljubljenost saj so mu zelo dvignila rejting razna butična in eksluzivna piva in pivo danes definitivno ni več pijača širokih množic ali revežev ampak je začelo pridobivati tudi na priljubljenosti v visokih krogih in je odščipnilo že znaten trg vinu:
  No neglede je za Ivane to dobra novica saj pivo vsebuje bistveno manj alkohola kot žgane pijače in je vsaj tej smeri manj škodljivo:

 • tramal

  Počasi bomo te zapite ruske divjake že civilizirali.Vsaj upam.