fbpx

[Video] Ob prihodu je policiste presenetilo, kdo je poklical 911

Foto: zajetje zaslona/Facebook

Kalifornijska policija se je odzvala, potem ko je prejela klic na številko za nujne primere, telefonska povezava pa se je takoj za tem prekinila. Ko so šerifovi namestniki prišli na kraj dogodka, so presenečeno gotovili, da je 911 pomotoma poklicala opica kapucinka.

Opica kapucinka po imenu Route je kalifornijski policiji pokazala pravi pomen “opičjih poslov”, ko je pomotoma poklicala 911. Urad šerifa okrožja San Luis Obispo je prejšnjo soboto prejel klic 911, povezava pa se je nato prekinila. Ko so dispečerji klicali nazaj, niso prejeli odgovora, zato so na naslov poslali policiste. Šerifovi namestniki v okrožju San Luis Obispo so klic izsledili do pisarne v živalskem vrtu Zoo to You, 320 kilometrov severno od Los Angelesa. Po prihodu pa so hitro ugotovili, da je klic v sili opravila opica, je poročal CNN.

Ugotovili so, da je Route, kapucinka, po vsej verjetnosti pobrala mobilni telefon živalskega vrta z vozička za golf. “Rekli so nam, da so opice kapucinke zelo radovedne in bodo zgrabile vse in karkoli ter začele pritiskati na gumbe,” so zapisali v izjavi za javnost. Naključni telefonski klic opice so komentirali tudi v živalskem vrtu. “Naj bo to poučna lekcija, da opice niso živali, ki bi jih smeli imeti kot hišne ljubljenčke,” so na Facebooku sporočili iz živalskega vrta. Kapucinske opice so majhni in pametni primati, znani po tem, da so inteligentni in zelo učljivi, zaradi česar so priljubljeni kot hišni ljubljenčki.

Opice kapucinke so tako inteligentne, da jih v ZDA uporabljajo za pomoč invalidom v gospodinjstvu. Dnevnik je že pred leti poročal, da namesto invalidov v smetnjak odnesejo smeti, jim podajo telefon ali jim v mikrovalovni pečici pripravijo obrok. Poleg tega jim pomagajo premagovati osamljenost. V bostonskem Monkey Collegeu, ki je del organizacije za pomoč invalidom, opice vzgojijo v hišne pomočnice in družabnice paraplegikom. Ali gre pri tem za izkoriščanje živali, pa naj vsak presodi sam.

Sara Kovač