fbpx

[VIDEO] Pa pravijo, da ima mačka devet življenj, poglejte tega jelena

Foto: Pixabay

Mačke imajo devet življenj, še kakšnega več pa ima srečni jelen na posnetku, ki je brez posledic odnesel srhljivo srečanje z avtomobilom. Ko je želel prečkati cesto, mu ni uspelo preskočiti avta. Po srhljivem poletu čez cesto je na srečo brez poškodb odkorakal stran. 

Jelen je imel veliko srečo, da jo je v srhljivem srečanju z avtomobilom odnesel brez poškodb. Ko je želel prečkati cesto, mu ni uspelo preskočiti avtomobila. Odbilo ga je na vetrobransko steklo, od koder je poletel preko ceste. Na srečo je po trku brez težav vstal in odkorakal stran. Vse to pa je posnela nadzorna kamera v policijskem vozilu.

https://www.youtube.com/watch?v=OFjxwPC9Dvg

To se lahko zgodi tudi pri nas
Čeprav posnetek prihaja iz ZDA, so nesreče z jeleni in drugimi divjimi živalmi pogoste tudi v Sloveniji. Letno na slovenskih cestah namreč povozimo med 7000 in 9000 divjih živali. Na mestih, kjer je označena možnost divjadi ob cesti, zato vozite previdno in z zmerno hitrostjo. Če pride do trka, zavarujte kraj nesreče, obvestite policijo ter se ne dotikajte živali. Če je žival poškodovana, bodo zanjo poskrbele pristojne službe.

M. G.