fbpx

[Video] Pijan poskušal utopiti medveda v živalskem vrtu

Pijan skušal utopiti medveda v živalskem vrtu

Iz varšavskega živalskega vrta poročajo o incidentu, ki se je zgodil včeraj. Alkoholiziranemu obiskovalcu se je več kot očitno zahotelo obiskati medveda znotraj ograje. Medtem ko je stal v prostoru, ki je bil namenjen medvedu, je padel v vodo. Potem, ko je že kazalo, da bo obiskovalec utonil, je prišlo do zanimivega preobrata, kjer je v borbi skoraj utonila medvedka.

Potem, ko je moški vdrl v medvedji vrt, je ta nesrečno padel v jarek z vodo. Medtem ko se je poskušal rešiti iz vode, se je medvedki igra zazdela zanimiva in je skočila za njim v vodo. Več kot očitno se je je obiskovalec ustrašil in hotel medvedko utopiti. Nekaj časa sta se bojevala, nakar je obiskovalec le dobil priložnost, da je medvedki zbežal iz vode.

Po navedbah policije je šlo za 23-letnika, kateremu je policija po dogodku izmerila 1,5 promila alkohola v telesu. Policija je dogodek obravnavala kot prekršek in že poslala zahtevo na sodišče za kaznovanje. Ni še znano ali je obiskovalec čez ograjo skočil ponesreči ali je padel. Poleg vsega ostalega obiskovalec ni nosil maske, čeprav je obvezna, poroča RMF24.

Stanje obiskovalca je stabilno, utrpel je le nekaj prask zaradi padca. Medvedka Sabina pa naj bi bila zaradi napada pod hudim stresom. Medvedka je sicer navajena ljudi, a človeškega napada ni niti najmanj pričakovala. Po navedbah strokovnjakov prostor ni primeren za medveda. Prostor je sicer zasnovan tako, da lahko imajo obiskovalci lahko čimbolj tesen stik z živaljo, ne da bi jim bila nevarna. Zaradi tega naj bi živali že v preteklosti bile tarča obiskovalcev, ki vanje mečejo hrano in kamenje. Včerajšnji dogodek dokazovanja poguma ni prvi, kajti pred dvema letoma so bili priča podobnemu incidentu, medtem ko se je obiskovalec želel slikati z medvedom, ta pa ga je ugriznil.

Sara Kovač