fbpx

[Video] Po napetem boju v finalni oddaji kviza Slovenija moja država smo dobili zmagovalca!

Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar, Jošt Poljč (Foto: Nova24tv)

Nova24Tv je uspešno končala kviz Slovenija moja država. V finalno oddajo so se uvrstili Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar in Jošt Polc. Tokrat jih je čakalo trideset vprašanj o zgodovini Slovenije. Zmagovalec je postal Jošt Polc, ki je v napetih trenutkih ohranil malce več zbranosti pred drugouvrščeno Lariso Demšar.

Ob 30. obletnici slovenske samostojnosti je naša televizija pripravila kviz o zgodovini naše države Slovenija moja država. Kviz je bil pripravljen z Združenjem vrednot slovenske osamosvojitve (VSO) in pisarno evropskega poslanca dr. Milana Zvera. Tudi z njegovo pomočjo bo deset otrok (vsi polfinalisti plus dva) šlo na izlet v Evropski parlament, kjer se bodo srečali tudi z drugimi slovenskimi evroposlanci.

Kviz je zelo preprost. V vsaki oddaji so nastopili štirje tekmovalci. V začetku so imeli deset vprašanj, kjer so imeli možnost odgovoriti na enega izmed štirih ponujenih odgovorov. Po desetih vprašanjih sta ostala še dva tekmovalca, ki sta odgovarjala še na pet vprašanj. Podobno je bilo v polfinalnih oddajah, le da sta se na koncu v finalno oddajo uvrstila dva najboljša tekmovalca.

Slavil Jošt Polc pred Lariso Demšar
Na slavnostni dan, ob 30. obletnici slovenske samostojnosti, je v našem studio potekala finalna oddaja. Voditelj  mladinskega kviza Pavle Ravnohrib je pozdravil finaliste kviza. Največ znanja so pokazali Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar in Jošt Polc. Tokrat jih je čakal maratonski spopad.

Tokrat so morali odgovoriti na trideset vprašanj. Vprašanja so bila razdeljena na dva sklopa. Prvo so tekmovalci odgovarjali na petnajst vprašanj s štirimi možnimi odgovori, nato so morali tekmovalci na preostalih petnajst vprašanj najti sami odgovore. Kviz sta tudi tokrat spremljala poslanka DZ Mojca Škrinjar in profesor Jurij Pavel Emeršič. Poleg profesorja Emeršiča sta kot snovalca vsebine še Janez Globočnik in direktor Nova24tv Boris Tomašič.

Po napetem boju je na koncu slavil Jošt Polc. Zmagovalcu iskreno čestitamo.

Luka Perš