fbpx

[VIDEO] Posvojeni za božič – solze veselja in neizmerna sreča

Foto: Printscreen/Youtube

Mnogo otrok se na božično jutro zapodi pod božično drevesce v pričakovanju novih igrač. Trem otrokom pa se je uresničila največja želja, ki ni materialne narave – Božiček jim je prinesel posvojitvene papirje, ki pomenijo, da so uradno postali člani družine. Poglejte si njihovo ganljivo reakcijo.

Posnetek je dokaz, da se v času praznikov vse ne vrti samo okoli materializma in razkošnih daril, kakor imamo včasih občutek. Trije otroci so si za božič zaželeli po eni strani skromno, a vendar še kako pomembno darilo, ki je marsikomu od nas samoumevno  – želeli so si samo postati del družine. Za vedno.

Solze presenečenja in sreče
Videoposnetek prikazuje ameriški par, Michela in Sarah Perks, ki svojim rejniškim otrokom na božično jutro sporočita veselo novico. Šest otrok v dnevni sobi, ki je okrašena z božičnimi lučmi in okraski, na kavču čaka božična darila. Michael je za tri od njih pripravil posebno presenečenje. Najstarejšega otroka oblijejo solze, ko odpre škatlo in zagleda papirje za posvojitev njega in njegovih dveh bioloških sorojencev.

Fantek dvige pokrov in začne jokati, ko zagleda dokumente, na katerih je zapisano, da je njihov posvojitveni postopek zaključen. Brez besed vstane in objame svojega očeta. Dva od drugih otrok sta vmes zavpila, da so sedaj končno “postali del njih”.

Deček nato stopi k svoji materi, ki je snemala domači film. Michael si z oči obriše solze, potem pa vzame fotoaparat in ga obrne proti svoji ženi, ki objema svojega otroka. Pove mu, da ga ima rada. “Pred dvema dnevoma smo dobili papirje. Ravno pravi čas, da sva jih lahko dala pod božično drevo. Ni to super?” je otroke vprašala Sarah. Zdi se, da teh otrok ne bi tako razveselilo nobeno drugo darilo. Je kaj lepšega od dejstva, da bodo s svojo družino lahko ostali za vedno?

Nina Knapič