[Video] Predsednica DZ je zapela

Urška Klakočar Zupančič (Vir: zajem zaslona, Twitter)

Dame in gospodje – predsednica Državnega zbora RS. Na oder je stopila kmalu po 24. aprilu leta 2022 brez političnih izkušenj z avtoriziranim romanom pod roko in … veliko željo. O njenih eskapadah smo se že na debelo razpisali, saj Urška Klakočar Zupančič enostavno ne izpusti priložnosti za medijsko “bombico”. Tokrat se je odločila prepevati na Radiu Robin. Gre za radijsko postajo v lasti medijskega tajkuna Martina Odlazka iz – zanimivo – Nove Gorice, natančneje Kromberka, kjer je nekoč prebival Robert Golob, vse dokler se ni odselil k prijatelju v Solkan. 

Poslušalce primorskega radia je zabavala s prepevanjem nadvse zanimivih besedil. “I am in love with my lust,” je prepevala pesem skupine Nightwish, ki bi ga lahko prevedli “zaljubljena sem v svoje poželenje”. Poslušalcem je predstavila tudi svojo nekoliko bolj romantično plat s pesmijo Celine Dion My heart will go on. “I see you, I feel you, that is how I know you will go on,” je prepevala.

Ali predsednico državnega zbora po politični karieri čaka še kariera na odru, lahko presodite z ogledom spodnjega posnetka, na katerem poje romantično pesem Celine Dion.

https://twitter.com/zanimiva/status/1635266006196318209?s=20

Če ste pristaš nekoliko poskončnejših ritmov, bi vam morda bolj ustrezala pesem metalske zasedbe Nightwish z naslovom Wish I had an angel.

https://twitter.com/zanimiva/status/1635331624039780352?s=20

Poslankini drugi umetniški talenti
Če berete naš portal, gotovo veste, da ima prva med poslankami tudi žilico za pisanje. Pred dnevi je obvestila poslanske kolege, da bo po odmeri petine delovnega časa opravljala postransko dejavnost predstavljanja knjige. Ne vemo natančno katere, saj je pred časom napovedala izid nove, ki naj bi izšla letos. Zgodovinski roman Gretin greh je dobil pospešek, ko je bila Urška Klakočar Zupančič izvoljena v parlament, pa tudi zaradi vročih popisov intimnega doživljanja junakinje romana, ki se sooča s sponami časa in položaja: “Do bokov sva drug ob drugem stala v vodi. Z mokrimi dlanmi je drsel po mojem hrbtu in svoje ustnice nežno pritisnil na moje. Razprla sem jih in z jezikom je drsel vame. Ne vem, koliko časa sva se poljubljala, ker sem lebdela v njegovem objemu. Z rokami sem se ga oklenila okoli vratu, boke pa sem močno pritisnila ob njegovo mednožje /…/ Od užitka sem skoraj zakričala in sladkost, ki je preplavljala moje telo, je v meni stiskala njegov ud, da tudi on ni mogel več zdržati.” Vzporednice med glavno junakinjo romana in njeno avtorico so verjetno zgolj naključne.

Gal Kovač