fbpx

[VIDEO]: Slakonja kot Trump v najboljšem možnem trenutku

Foto: STA

Klemen Slakonja, gospodič mnogih talentov, je objavil dolgo pričakovan videospot s parodijo na kandidata za ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Delo, ki ga je v živo predstavil v nedeljo v Sititeatru, je zdaj na voljo na Youtubu. V videu je Slakonja neverjetno podoben Trumpu, vlogo soproge Melanie pa je namenil Emperatrizz, članici nekdaj zelo znane skupine Sestre.

Izbira Trumpa ni naključje
Trump je v videospotu, ki ga je Slakonja naslovil Golden Dump (The Trump Hump), predstavljen v času volilne kampanje. Med drugim izjavi, da “ima rad” Kitajsko, pri čemer ne gre spregledati vulgarnih konotacij. Obljubi, da bo postavil zid z Mehiko, ki ga bodo financirali Mehičani, Kenijce – te pooseblja Kenijec z obrazom zdajšnjega predsednika Baracka Obame – pošilja v Kenijo.

Ameriko želi Trump narediti spet veliko
V spotu ne manjka lepotic, scen zabave in blišča, vključen pa je tudi verižni prodajalec hitre prehrane, v katerem mogotec je crappy meal (grozen obrok). Ta del videa je bil posnet v Kinu Bežigrad. Bistveni slogan celotnega videospota je: “We can make America great again” (Naredimo Ameriko spet veliko).

Ni pričakoval, da ga bodo ljudje tako množično denarno podprli
Slakonja je denar za spot zbiral s pomočjo množičnega financiranja oziroma na platformi Adriafund. Nadejal se je 10.000 evrov, zbral jih je več kot 30.000. Ljudje v njem vidijo neverjetnega ustvarjalca in več kot očitno so si po odlični upodobitvi Putina želeli še nekaj več. Produkcija je bila izredno zahtevna, zato je posledično tudi denarni vložek za takšne projekte ogromen. Človek, ki ima takšen talent in marsikaj za pokazat, je brez dvoma potrebno podpreti.

Nadaljuje svoj projekt #TheMockingbirdMan
Slakonja s spotom o Trumpu, ki bi moral biti na spletu že v ponedeljek, a se je zaradi tehničnih težav zavleklo, nadaljuje svoj projekt #TheMockingbirdMan, v katerem posnema slavne ljudi. Prvi v tem okviru je bil ruski predsednik Vladimir Putin, spot s parodijo nanj Putin – Putout pa je na  spletnem portalu YouTube objavil februarja. Doslej si je posnetek ogledalo več kot 6,5 milijona navdušencev.

Projekti, ki se jih loti Slakonja, so zelo zahtevni, saj se vseh loti zelo študijsko. Osebe, ki jih posnema, podrobno preuči, jih dlje časa spremlja, se poglobi v njihove osebnosti, izstopajoče dogodke in izjave ter prepričanja.

To je le eden od njegovih mnogih preoblek, v prihodnje si želi imitirati tudi Angelo Merkel ter kakšne zanimive pop zvezdnike in športnike.

Parodijo na Donalda Trumpa v izvedbi Klemna Slakonje si lahko ogledate preko priložene povezave. Uživajte!

B.P., STA