fbpx

[VIDEO] Spoznajte najslabšo pevko na svetu

Foto: Printscreen/Youtube

Večina glasbenikov se trudi, da bi postali slavni zaradi svojega pevskega talenta. Florence Foster Jenkis je dokaz, da za razprodane koncerte ni nujno, da človek zna peti. Ameriška sopranistka je postala slavna zaradi svoje popolne pevske nesposobnosti.

Florence Foster Jenkins je po mnenju poznavalcev “najslabša operna pevka na svetu”. Najbolj zanimivo pri tem pa je dejstvo, da se tega sama ni niti malo zavedala. Prepričana je bila, da je resnično nadarjena umetnica. Oboževala je to, kar je počela, živela pa je v prepričanju, da svojemu občinstvu prinaša veliko veselje – kar je bilo na nek način res.

Florence je svojo glasbeno kariero začela po moževi smrti, saj je ta zaradi obupnega pevskega glasu ni podpiral. S pomočjo dediščine je tako prišla do sredstev, s katerimi si je lahko privoščila obiskovati pevske tečaje. Po materini smrti je dobila še več financ.

Velik navdih za pisatelje in režiserje
Ameriška sopranistka že vse od svoje smrti leta 1944 predstavlja velik navdih številnim pisateljem, režiserjem in glasbenikom. Konec leta 2015 je imela glavno vlogo v francoskem filmu Marguerite, sedaj pa prihaja nova uspešnica z naslovom Florence Foster Jenkins, ki ga je režiral Stephen Frears. V glavnih vlogah igrata Meryl Streep in Hugh Grant, številni poznavalci pa namigujejo, da je film odličen material za osvojitev Oskarja.

Fears je za BBC pojasnil, da je najprej poslušal pevkine posnetke na YouTubu. “Bila je smešna in ganljiva,” je prepričan režiser. Streepova, ki bo igrala slavno pevko, pa jo je opisala kot navdušujočo in obupno, a ganljivo in zabavno. Florence ni bila samo slaba pevka, je izpostavila igralka. “Bila je slaba s srcem,” je pojasnila.

Spodaj si lahko ogledate napovednik filma:

N. K.