fbpx

[Video] Svet Harryja Potterja se vrača v kinematografe

Pri podjetju Warner Bros so se odločili, da nam predstavijo njihov napovednik za film “Fantastic beasts and where to find them” (Fantastične pošasti in kako jih najti). J. K. Rowling, pisateljica, ki nam je prinesla priljubljeno serijo Harry Potter, je glavna scenaristka tudi pri tem filmu. Vrača se torej svet Harryja Potterja, a v ameriški preobleki.

Od zadnje uprizoritve filmov o Harryju Potterju so minila štiri leta. Warner Bros se je odločil, da v sodelovanju s priznano avtorico J. K. Rowling javnosti ponudi nov film, ki bo postavljen v svet čarovnikov in bunkljev, ampak po ameriško.

Kovček poln fantastičnih pošasti
Film je postavljen v Ameriko leta 1920, sledi pa zgodbi Newta Scamandra, znanega čarovniškega pisca, ki je omenjen že v filmih oHarryju Potterju, kjer je Scamander avtor najbolj popularnih knjig, ki jih berejo učenci na Bradavičarki, v filmih pa sicer ne nastopa. V filmu glavno vlogo igra priznani igralec Eddie Redmayne, ki ima, kot lahko vidimo v napovedniku, kovček poln fantastičnih pošasti.

Rowlingova je za ta film naredila tudi spremembe pri čarovnikih, zato da lahko gledalci jasno ločimo tiste iz Amerike in tiste iz Anglije. Tako se recimo nečarovnikom reče “No-Maj” in ne “Muggels” kot v Harryju Potterju. Film bo v kinematografe predvidoma prišel novembra 2016.

A. R.