[Video] Ta pa ima pogum: 17-letnica napadla medvedko, da bi rešila psa!

Foto: Printscreen

Iz ameriške zvezne države Kalifornija prihaja novica o strašljivem srečanju zveri in človeka, ki se je na srečo končalo srečno. Srečo v nesreči je imela 17-letnica, ki se je odpravila na vrt pred domačo hišo, ko je videla, da bi lahko medvedka z dvema mladičema napadla enega izmed družinskih psov. 

Ko so psi zagledali in zavohali, da se na vrhu ograje sprehaja medvedka z mladičema, so začeli glasno lajati. Nekateri psi so se začeli približevati medvedki in z lajanjem opozarjati, da gre za njihovo ozemlje.

Glasno lajanje je prestrašilo medvedja mladička, njuna mati pa se je temu primerno odzvala v znamenju obrambe. Ker je 17-letnico zaskrbelo, da bi medvedka poškodovala katerega izmed psov ali pa ga celo ubila, se je odločila, da gre na vrt in medvedko porine z ograje. Ko je medvedka padla na tla, je 17-letnica pograbila enega od manjših psov in se skupaj z drugimi, ki so ji sledili, spravila na varno, poroča BBC.

Medvedka se je po srečanju vzravnala in se skupaj z mladičema odpravila stran. Glede na to, da so medvedke še posebej nevarne, ko imajo mladiče, je dejstvo, da je imela najstnica srečo v nesreči. Vse skupaj bi se namreč lahko končalo tragično.

Nina Žoher