[Video] Urška Klakočar Zupančič je tudi uradno postala pustna šema

Datum:

Trenutna vlada obstaja le še zato, ker se kruhoborci v državni upravi in parlamentu ne želijo ločiti od visokih plač, kakršnih najbrž ne bodo deležni nikoli več v življenju. Zato jo državljani vse bolj dojemajo kot komično karikaturo resnične vlade. Tudi na Ptuju so v tem duhu “počastili” eno od najbolj zloglasnih članic trenutne vlade.

Ob začetku ptujskega pustnega karnevala se je pojavila tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič oziroma njena pustna podoba.

Prišla je v zdaj že ponarodelih rdečih petkah in minici ter z maničnim nasmeškom na obrazu, kako maha svojim “oboževalcem”, pri tem pa ji sledi moški, oblečen v belo uniformo. Na odru je zapela “My Heart Will Go On” – uspešnico Celine Dion iz filma Titanic, saj tudi prava Urška zelo rada prepeva partizanske koračnice.

Maškara daje vedeti, da je z Gibanjem Svoboda konec

Maškara je dobila veliko aplavza, pa tudi grenkega spoznanja, da je trenutna vlada dovolj dobra le še za pustno povorko in posmehovanje – nazadnje smo bili v takšnem stadiju politične apatije, še preden je nastala naša država. “Odlična šema, ampak žalostno, da imamo zares tako šemo za predsednico DZ,” je pripomnila ena od komentatork. “Šema od šeme, tudi ko ni pust,” je dodala druga.

“Ne samo šema, ampak prava zmes, taka zmes se dela norca iz upokojencev,” je bila ostra tretja, pri tem pa je najbrž imela v mislih, kako je predsednica državnega zbora pred kratkim “nagnala” upokojence iz hrama slovenske demokracije, ker so ploskali govorcem, na drugi strani pa je ni nič motilo, da so podporniki palestinskih teroristov skandirali genocidne antisemitske slogane.
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je med razpravo o predlogu zakona o pokojninah izgubila živce. (Foto: rtvslo, posnetek zaslona)
Ob komentarjih se zamislimo, da je tistih 400 tisoč tako ali drugače pismenih volivcev Gibanja Svoboda že “izginilo” ali pa razočarani že nestrpno čakajo na nov obraz, medtem ko se zabavajo ob kreaturah, ki so jih izvolili v državni zbor. Te bodo ostale v spominu kot pustne šeme.
I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...