fbpx

[Video] V Črni gori skoraj zapele pesti med poslancem Milačićem in državnim tožilcem Katnićem!

Marko Milačić in Milivoje Katnić (Foto: Youtube)

Seja črnogorskega parlamentarnega odbora za varnost in obrambo je bila prekinjena zaradi spora med poslancem stranke Prava Črna Gora Markom Milačićem in glavnim specializiranim tožilcem Črne Gore Milivojem Katnićem. Na odboru bi morali zaslišati Katnića, predsednika črno gorske vlade Zdravka Krivokapića, vodjo Agencije za nacionalno varnost (ANB) Dejana Vukšića in direktorja črnogorske policijske uprave Zorana Bradjanina. Milačić je med razpravo dejal, da so partnerji in kolegi Veljka Belivuka, ki je osumljen hudih kaznivih dejanj, tudi umora.

Poslanec Prava Črna gora Marko Milačić je sodeloval na seji parlamentarnega odbora za varnost in obrambo. Na njem je prisotne izzval z zahtevo, naj organi pregona v Črni gori izprašajo črnogorskega predsednika Mila Đukanovića, specialnega tožilca Milivoja Katnića in še Mevludina Nuhodžiča. “Izprašajmo te ljudi, ki bi jih morali zaslišati in jih preganjati,” je povedal Milačić. Sicer poslanec sploh ni član odbora, nadomeščal je le svojega poslanskega kolego.

Katnič je potrdil, da so večino dokazov o Belivuku  našli raziskovalni organi v Srbiji. Katnić se je jezno odzval na besede predsednika odbora, da poslanca za izrečene besede ni opozoril niti ga zaščitil. “Danes me je enačil s takšnimi kriminalnimi strukturami. Specializirano državno tožilstvo Črne gore je preganjalo 114 članov te skupine, v kateri je Belivuk,” je odgovoril Katnić.

Fizični spopad med poslancem in državnim tožilcem Črne gore preprečili poslanci odbora
Na besede Katnića se je ponovno odzval Milačić. Povedal mu je, da so neposredne obtožbe o sodelovanju državljanov Črne gore v tej zločinski organizaciji Škaljarskega klana, kjer je bil med vidnimi člani Belivuk, prišle iz drugih držav. “Gospod Katnić, vas nisem enačil z Belivukom. Mislim, da je vaša odgovornost v tej skupini večja, politična, sistemska in da so navadni likvidatorji, ki v tej državi niso mogli nič,” se je na Katnićeve besede odzval Milačić.

V nadaljevanju je predsednik odbora Milan Knežević opozoril Milačića na izražanje ter da ne sme brez dokazov obtoževati Katnića in si privoščiti takšne razprave. Katnić je še nekaj zabrusil Milačiću, a ta mu ni ostal dolžan. Situacija je pripeljala do vrelišča, ko sta hotela Katnić in Milačić med sabo fizično obračunati. Hujši incident so preprečili zbrani člani odbora in varnostniki, ki so hitro umirili situacijo.

Luka Perš