fbpx

[Video] “Zelo dobro” je govornica ameriškega sekretarja Pompea v slovenskem jeziku pohvalila tradicionalni slovenski sladici

Govornica Mikea Pompea Morgan Ortagus (desno) pri spoznavanju slovenskih tradicionalnih sladic: blejske kremne rezine in orehove potice.

Zelo dobro” je Morgan Ortagus, govornica ameriškega sekretarja za zunanje zadeve v slovenskem jeziku pohvalila okusni slovenski tradicionalni sladici – blejsko kremno rezino ter orehovo potico.

Vrhunsko pripravljeno dvostransko srečanje med Slovenijo in ZDA, ki ga je zaznamoval prihod ameriškega sekretarja za zunanje zadeve Mikea Pompea in iz katerega je ta odšel z najboljšimi možnimi vtisi, je dopolnila tudi slovenska kulinarika.

Po kosilu v Vili Zlatorog je predstavnica ameriškega veleposlaništva v Sloveniji govornici ameriškega sekretarja Morgan Ortagus predstavila tudi značilni slovenski sladici – blejsko kremšnito in orehovo potico.

Kot je Ortagusova zapisala na Twitterju, sta bili okusni slovenski sladici popoln zaključek že tako odlično pripravljenega in napornega srečanja. Kremna rezina in potica sta ji bili tako všeč, da ju je pohvalila kar v slovenskem jeziku: “Zelo dobro”

Sara Kovač