fbpx

81- letnik slepo sledil navigaciji in namesto v Rimu, končal v nemškem Romu!

Foto: Twitter

Britanski voznik, po rodu Italijan, star 81 let, se je odpravil v Rim, da bi videl papeža. A njegova pot se je končala tisoč kilometrov pred ciljem, v nemškem mestu Rom, ker je vtipkal napačno destinacijo v svojo navigacijo.

81-letnik, ki je potoval iz Newcastla v upanju, da bo v Rimu videl papeža, je prispel v nemško mesto Rom in se ustavil pri tabli ter se čudil, kam je prispel. Pri tem je, ironično, pozabil potegniti ročno zavoro in prevrnil tablo z napisom mesta, poroča MailOnline.

Oglejte si še: Ali je naša civilizacija pred propadom?

Voznik avtomobila, ki je po rojstvu iz Italije, zdaj pa živi v Newcastlu, se je odločil, da bo romal v Rim v upanju, da bo videl njegovo svetost, papeža Frančiška v Vatikanu.

Napaka v navigaciji ga je pripeljala povsem drugam
Vendar je v navigacijo pomotoma vnesel podatke za okrožje Rom, v zahodni nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, namesto za veliko bolj znano italijansko prestolnico. Ker je navigacijski sistem vztrajal, da je varno prispel na cilj, je zmeden voznik stopil iz svojega vozila, da bi poskusil videti nekaj značilnosti Rima, kot so Kolosej ali Sikstinska kapela.

Med izstopanjem iz avtomobila je pozabil na ročno zavoro svojega Jaguarja, ki se je počasi zapeljal vzvratno in na koncu zrušil znak za Rom.

Na kraj dogodka je prišla tudi policija. Ko so ugotovili, kaj se je v resnici zgodilo, so situacijo hitro razrešili in italijanski romar je dobil navodila za pot proti pravemu Rimu. Tudi avto v incidentu ni bil poškodovan. K sreči je romar kljub obvozu izgubil samo dobri dve uri ter kmalu po tem nadaljeval s potovanjem v večno mesto.

M.V.