fbpx

88-letnik osupnil zdravnike: v njegovi zadnjici našli starodavno granato

Foto: Twitter

Francoski zdravniki so bili nedvomno šokirani, ko so videli, da ima starejši pacient v sebi topniško granato iz prve svetovne vojne. Iz varnostnih razlogov je bila bolnišnica delno evakuirana. 

Po poročanju francoskih medijev je 88-letnik obiskal bolnišnico Sainte Musse v Toulonu z namenom, da bi mu odstranili starinski eksploziv, s tem pa je sprožil pravcati “bombni preplah”.

“Izredna situacija se je zgodila med 21. in 23.30 v soboto zvečer in je zahtevala posredovanje osebja za odstranjevanje bomb, evakuacijo odraslih in pediatričnih nujnih primerov ter preusmeritev prihajajočih nujnih primerov,” je izjavil tiskovni predstavnik bolnišnice in dodal, da so morali sprejeti prav vse previdnostne ukrepe.

Strokovnjaki za odstranjevanje bomb so na kraju dogodka ugotovili, da obstaja majhna možnost, da bi starodavna granata v človeku eksplodirala. “Pomirili so nas s tem, da so nam povedali, da gre za zbirateljski predmet iz prve svetovne vojne, ki ga je uporabljala francoska vojska,” so sporočili iz bolnišnice. Osupli zdravniki so se nato osredotočili na odstranitev predmeta iz danke moškega. Predmet je bil dolg skoraj 8 centimetrov in širok več kot 2 centimetra.

Moški naj bi okreval brez posledic
Zdravniki so povedali, da so navajeni, da jabolka, mango in celo kremo za britje najdejo tam, kjer ne bi smeli biti, a ta moški je po njihovih besedah zagotovo šel predaleč. S pomočjo operacije skozi trebušno votlino so uspeli moškemu odstraniti granato. Po navedbah bolnišnice je zdaj v dobrem stanju  pričakovati je, da bo po operaciji povsem okreval, navaja New York Post.

Sara Kovač