9 znakov, da bo nekdo postal serijski morilec

Pogosto se sprašujemo, ali je možno preprečiti zločin ter prepoznati nasilnika in njegovo vedenje v mlajših letih. Še posebej v primeru najhujših kršiteljev, serijskih morilcev. Po mnenju strokovnjakov obstaja vsaj 9 znakov, ki nam okvirno lahko podajo odgovor na to, kdo bo postal serijski morilec. 

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Express, ki se sklicuje na mnenje strokovnjakov, je možno serijske morilce prepoznati na podlagi 9 znakov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Pri naštetih znakih gre seveda le za okvirne smernice, ki nam olajšajo prepoznavanje nasilnikov – osebe, za katere so značilne katere izmed opisanih značilnosti, same po sebi seveda še niso serijski morilci.

1. Asocialno vedenje
Psihopati so zlasti v otroštvu pogosto nagnjeni k asocialnemu vedenju. Ker pa se otroci med seboj različno razvijajo, ne moremo reči, da gre pri tem za zelo natančen znak. Omenjeni znak je težko določljiv tudi zaradi tega, ker razlikujemo zelo širok spekter vedenja – od zelo socialnega pa vse do zelo antisocialnega.

2. Sodelovanje pri gasilcih
Številni serijski morilci začenjajo svojo kariero kot gasilci. Požari so za serijske morilce še posebej zanimivi, ker vključujejo manipulacijo moči in nadzora. Tudi David Berkowitz, serijski morilec, znan kot “Son of Sam”, je bil kot otrok piroman, zaradi česar je bil med vrstniki poznan po vzdevku “Pyro”. Po aretaciji je prevzel odgovornost za ducat požarov v New Yorku. Po pisanju spletne strani Crimemuseum naj bi povzročil kar 1.400 požarov.

3. Mučenje malih živali
Gre za enega najočitnejših opozorilnih znakov. Otroci, ki mučijo živali, kot so veverice, ptice, mačke in psi, ne da bi pri tem pokazali sočutje ali slabo vest, bodo v večji meri postali sociopati. Številni serijski morilci ubijajo, da bi nadzorovali svoje življenje, pri otrocih pa so ravno male živali praktično edino, kar lahko nadzorujejo. Kanibalski serijski morilec Jeffrey Dahmer je na primer ob gozdu zbiral mrtve živali za seciranje. Ubil je tudi svojega psa.

4. Neurejeno družinsko življenje
Veliko serijskih morilcev prihaja iz neurejenih družin, ki so imele v preteklosti bodisi psihološke težave bodisi težave s kriminalom ali alkoholizmom. Običajno imajo tovrstne osebe slabe odnose z družinskimi člani, ki so najpogosteje tudi njihove prve žrtve. Serijski morilec Ed Kemper je tako  svojo babico in dedka ubil že pri 15 letih. Po izpustitvi iz zapora je nato pri 21 letih ubil še šest študentov. Policija ga je ujela, ko je ubil svojo nasilno mater, ki je bila alkoholičarka. Pri umoru svoje matere je ravnal še posebej surovo. Obglavil jo je, glavo pa uporabil kot ploščo za pikado.

5. Zloraba v mladosti
Mnogi serijski morilci so bili kot otroci fizično, psihično ali spolno zlorabljeni, najpogosteje s strani bližnjih družinskih članov. Da bi svoj občutek ponižanja in nemoči zaradi omenjenih travm ublažili, se pozneje znašajo nad svojimi žrtvami. Aileen Wuornos, prostitutko in serijsko morilko, ki jo je v filmu Monster upodobila Charlize Theron, je mama zapustila, ko je bila stara le 4 leta, očeta pa nikoli ni poznala. V času njenega rojstva je bil namreč v zaporu zaradi posilstva sedemletne deklice. Njo samo pa je fizično in spolno zlorabljal dedek, od katerega je pobegnila pri 15 letih.

Vir: Družbena omrežja

6. Zloraba prepovedanih sredstev
Mnogi serijski morilci se borijo z odvisnostjo od drog in alkohola. Jeffrey Dahmer je tako na primer začel piti v srednji šoli. Še pred maturo je bil že alkoholik, zaradi česar so ga vrgli iz šole in vojske.

7. Voajerizem
Že od mladosti se številni serijski morilci zanimajo za voajerstvo, sadomazohistično pornografijo in spolni fetišizem. Ted Bundy je na primer priznal, da si je v svojih mladih letih v iskanju razburljivih trenutkov pogosto ogledoval pomanjkljivo oblečene ženske.

8. Inteligenca
Številni serijski morilci imajo povprečen IQ. Organizirani serijski morilci, ki so ubijali metodično (kot sta John Wayne Gacy ali Ted Bundy), imajo povprečni IQ 113, medtem ko znaša IQ drugih približno 93. Ed Kemper je imel celo IQ, ki je bil višji od 136. Zahvaljujoč svoji inteligenci je uspel prepričati psihiatre, da so ga po 5 letih odslužene kazni za umor babice in dedka izpustili. Zatem je še večkrat moril.

9. Neambicioznost in pomanjkanje samoiniciativnosti
Čeprav je inteligenca večja od povprečja, mnogi serijski morilci ne morejo obdržati delovnega mesta ali dela. David Berkowitz, ki je bil nadpovprečno inteligenten, je po odhodu iz vojske opravljal več poklicev. Med drugim je bil tudi poštar.

M. D.

 • xtc

  Hm?
  Kar nekaj stvari,ki so blizu Srpentinčku.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Pa tudi šiptar tovariš “šarac” in pujsejebec tovariš “židan”imata popolnoma enake znake.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Pro Pain

    Pa tudi šiptar tovariš “Janez sljadoledar” in pujsejebec tovariš “Mahnič”imata popolnoma enake znake.

    • Steiermark

     Spadaš k tistim, ki svoje “simptome” pripadnosti psihopatom in pujsoj…..cem, pripisuješ drugim, predvsem tistim, ki si jih izbral za svoje žrtve! Tovariši pujsoj……, žrtve psihopata in pedofila tita, kateri je tudi tvoje ostale pujsej…… se pač nemorete očistiti oz. rešiti vpliva teh zločinskih genov, ki ste jih dobili po svojih pujsej…..skih, z rdečo zvezdo okranclnih prednikih!

     • cosmosjasnovidec

      Pravilno se imenujejo komunajzerski svinjaki.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • cosmosjasnovidec

     Nisem opazil takih znakov pri Janezu ter Mahniču,ker jih nimata saj nista istospolno usmerjena pederajsa kot ste vsi levuharji,komunajzerji,da seveda ne omenjam čefutarjev.
     Ne vem odkod ti tudi blesarija,da je kateri od njiju šiptar vem pa zagotovo,da rabiš psihijatra.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

    • KALAMAR

     Po niku vidim da trpiš za profesionalno bolečino!!(duševna bolečina)

 • sunday

  jaz v tem prepoznam vsakega musli satanovega iztrebka in njihove pajdaše !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!