Ali obstaja življenje po smrti? Mnogi pričevalci so v to prepričani

(foto:iStock)

Vsi smo se verjetno že kdaj vprašali, kaj se bo z nami zgodilo, ko bomo zapustili ta svet. Ali je po smrti vsega konec ali pa se šele začenja? Potem ko je Jane Clark, ki je magistrirala na univerzi Cambridge, razkrila, da verjame v nebesa in pekel, se je zvrstilo mnogo pričevalcev, ki imajo enako mišljenje in tudi izkušnje.

“Popolnoma razumem, zakaj ljudje temu ne verjamejo, saj ni oprijemljivo in tega ne moremo videti. A kot naš odvetnik na univerzi pravi, če to primerjaš s sodiščem, obstajajo znatni dokazi, ki presegajo razumne dvome, da je življenje po smrti še kako resnično,” je prepričana Jane.

Študije so pokazale, da duša preživi možgansko smrt
Leta 2014 je študija 2.000 bolnikov v bolnišnicah po vsem svetu, ki jo je opravil dr. Sam Parnia, vodilni strokovnjak za oživljanje na Univerzi v Southamptonu, pokazala, da zavest (duša) preživi možgansko smrt. Pogostost takšnih izkušenj, o katerih so poročali bolniki, ki so se vrnili iz smrti, je spodbudila dr. Parnio, da jih znanstveno še bolj preuči.

Prišel je do zaključka: “V treh minutah, ko ni bilo srčnega utripa, sta se pojavila zavest in zavedanje. To je paradoksno, saj možgani ponavadi prenehajo delovati v 20-30 sekundah potem, ko se srce zaustavi. Poleg tega so bili podrobni spomini vizualnega zavedanja v tem primeru skladni s preverjenimi dogodki.” Raziskava je bila tako definirana, da je bila naročena še ena večja študija in je v teku, je za Online Mail povedal dr. Parnia. Po pričevanju Jane Clark so se zvrstile zgodbe enako mislečih.

Foto: iStock

Mož ni verjel v posmrtno življenje
Sonia Mackett iz Gorlestona, Norfolk, pravi, da njen pokojni mož Tony ni verjel v življenje po smrti, ampak je vedno v šali rekel, da če bo umrl pred njo, bo že našel način, da ji to sporoči. Potem ko so mu diagnosticirali tumor na možganih, se je bal teme, zato mu je kupila svetilko na dotik. Umrl je decembra 2010 in ko je nekaj mesecev pozneje ležala v postelji, se je svetilka sama prižgala, čeprav se jo moraš dotakniti trikrat. Takrat je bila prepričana, da jo je želel opozoriti, da se je motil.

Po prometni nesreči imel srečanje s posmrtnim življenjem
Paul O. pa priča, da ko se je vozil na grob svojega očeta, je izgubil nadzor nad vozilom. “Ko sem se zavedal, da bom umrl, me je zajel občutek vrtinca, ki je zaobjelo celotno telo. Izstopil sem iz telesa in dobesedno odletel. Bil sem očaran. Nato sem zaslišal glas ‘pojdi nazaj’, v trenutku sem se znašel nazaj v avtu, in verjamem, da je bila luč ki sem jo videl, Jezus,” pravi Paul.

Ne glede na to, ali verjamemo ali ne, je resnica lahko le ena. In zavedali se je bomo šele takrat, ko bomo tam.

A. G.

 

 • Ana Job

  Skorajšnje srečanje s smrtjo, kjer uideš za las, ti izostri druge čute tudi jasnejša intuicija je ena izmed posledic, pri nekaterih tudi jasnovidnost.

  • DJURO SUMAR

   Februarja 2016 sem z avtom zgrmel v reko Savinjo pri Zidanem mostu, kjer je globoka več kot 4 metre. Avto, z menoj vred se je potopil, takrat mi je uspelo odpreti vrata in izplavati. Bil sem manj kot pol minute do večnosti, pa se ni zgodilo nič od tega, kar naštevaš.

   • Schemva Miro

    Tebi še veliko manjka do take razvojne stopnje,da bi to lahko doživel.

    • DJURO SUMAR

     Saj vem da premalo molim. Se bom poboljšal, da le pridem v nebesa.

   • Ana Job

    Dobro, da si ukrepal hitro in da si lahko odprl vrata. Ob katerem letnem času se ti je pa to zgodilo? Nekaterim, kateri so blizu smrti, se izostri intuicija, da dogodke predvidevajo naprej, precej točno. Djuro, zelo veliko srečo si imel. Pri zagorskem sp*aru sta pred leti dve ženski zapeljali v deročo Medijo in ni nobena preživela. Kako ti je pa uspelo odpreti vrata, me zanima? Je vakum ali si razbil steklo?

    • DJURO SUMAR

     Februarja se je zgodilo. Je bilo mrzlo kot hudič. Ko je avto cel pod vodo, se pritiska izenačita in lahko odpreš vrata, če seveda niso poškodovana. Ne sme te zagrabiti panika, pa plavati moraš znati. Je pa bilo pred gostilno in so fantje že čakali na bregu in me potegnili po brežini, ki je zelo strma.
     Vse tisto, kar pišeš ti in ostali je lari fari.
     Pa po smrti ni ničesar več, lahko pa se s tem človek tolaži, da lažje preživi.

     • Ana Job

      Pomembno je, da si imel srečo, da ti je uspelo in da si bil brez panike.

 • Anton

  upam da mi vrata v onostranstvo ne bo odprl kak partijc.

  sarkazem press

 • Steiermark

  Na youtubu se je mogoče seznaniti s pričevanji ljudi, ki so smrt doživeli in kako opisujejo, kaj je sledilo potem in kako si niso želeli več vrniti v svoje telo, vendar so se morali, ker jim je bilo tako naročeno, češ, da še ni prišel njihov čas! Imam pa tudi spoznala sem pa tudi 2 osebi, ki sta bili večkrat klinično mrtvi in sta doživljali tisto približevanje svetlobi na koncu tunela, vendar jima je bilo naročeno, da se morata vrniti ……in sta se….. Eni gospe, ki je bila 5 klinično mrtva, je bilo naročeno, da se mora vrniti in poskrbeti za otroke……. in nekaj mesecev za tem je umrla njena svakinja ter si je ta gospa nato vzela odgovornost za vzgojo teh otrok, ki so ostali brez mame, ko so pa ti odrasli, pa skrbi, kljub starosti, še za druge, pomoči potrebne otroke! Druga oseba, moški, ki je pa bil hudo poškodovan v prometni nesreči, z motorjem, pa je bil kasneje v bolnici 9 x oživljan in 9 x je doživel tisto “približevanje” svetlobi na koncu tunela…..

  • DJURO SUMAR

   Tisto ni bil tunel, temveč luč v operacijski sobi.

 • xtc

  Dejstvo je pač ,da naš fiziči del umre izrabi se,energija ,ki nas drži se preseli(je neuničljiva) v novo življenje,dilema pa ostane,kam pa gre tisto,kar nas je delalo nas?Tistopo velikih fizikalnih razlagah preide v drugo paralelno dimenzijo-žal tako daljnih spoznanj o tem pa še nismo zmožni dojeti-ali so tam nebesa ali pekel ali neka čakalnica ne ve nihče.

  • Cucurbita Pepo

   Prosim ponovi snov fizike, kemije, biologije… naš fizični del so tudi možgani, ki po smrti razpadejo. Občutek je enak kot pred rojstvom.
   Pri pokopu je jasno kam gre naša energija. V organizme ki nas prebavijo, toplota pa v zrak.

   • Burek Burecki

    Ti si sele pepec. ..

  • Burek Burecki

   Se delno strinjam. Energija nikoli ne gre v nic ampak se pretvori v drugo energijo. Recimo iz kineticne v potencijalno itd… Nase zivcevje je polno energije katera nikakor ne gre v nic. Ampak! Ko enkrat umrejo mozgani tvoja osebnost ki si jo razvil v zivljenju izgine in ostane le tvoj karakter, dobrota, zloba itd….

 • bojan

  Če nebi videl pokojnega očeta 3X v mlajši verziji tam okoli 25-30 let, dvakrat na pokopališču, enkrat pa doma bi tega ne vrjel. Zato vrjamem da obstajamo naprej

  Če bi se samega sebe ne zavedali med toliko množico ljudi, potem po tej logiki res nič več ne obstaja po življenju, že za življenja bi bili roboti brez pameti brez čutil… tako pač zavedanje sebe pove da obstajamo in trajamo dlje kot telo ..

  ampak mene je 100% prepričalo ko sem očeta videl.. na pokopališču me še ni toliko ganilo, sem pomislu da mu je pač nekdo podoben, ko pa sem ga videl za par sekund doma z nasmehom na ustih … ne nismo minljivi. Enkrat sva z mamo na pokopališču celo slišala njegov glas.

  od takrat se veselim vsakega trenutka življenja, še bolj pa kar sledi po njem, najbolj pa to da bom očeta in ostalo sorodstvo spet vidu.

  • DJURO SUMAR

   Zelo si me razveselil, saj sedaj vem, da bo Tito še pravočasno prišel nazaj in uredil zadeve.

   • bojan

    samo delim kar sem doživel, mi pa sploh ni važn kaj si ker misli …

    lahko pa samo dodam še da sem tud jst bil zajebant ki ni v te zadeve nikol vrjel in se šalil ali celo norca delal iz ljudi …sploh za tole zadnje mi je zelo zelo žal

    • DJURO SUMAR

     Torej Tito še živi in nas opazuje. Ampak to pomeni, da živi tudi Hitler. Tole bo še jebeno.

     • tramal

      Saj boste skupaj v peklu.Malo še počakaj.

     • DJURO SUMAR

      Pekel imate verniki, ateisti umremo dokončno in za vedno.

    • Cucurbita Pepo

     Ste se vprašali ali obstaja kakšna druga razlaga za vaša videnja ?? Kaj je bolj verjetno, da ste mentalni bolnik ali da se kršijo zakoni fizike v vaše zadovoljstvo ?

    • tramal

     Ko Bog pošlje svetega duha se še tako zakrknjen antikristjan spreobrne .Lep dokaz je bil Savel ki je pobijal kristjane potem pa z božjo voljo postal apostol Pavel.

  • Cucurbita Pepo

   Šizofrenija je huda mentalna bolezen

 • Božobožo

  Haha kakšne pravljice.

  • Leka

   Daj , kakšno povej še ti…

  • Steiermark

   Da to niso pravljice, boš spoznal, ko te bo Matilda pospremila k tvojemu črnemu gospodarju….

 • Rožle

  V bistvu smrt sploh ne obstaja …v tem je fora …
  gre samo za prehod …

  • DJURO SUMAR

   In zakaj se ne odpraviš?

  • bojan

   Rožle še pred tremi leti bi se delal norca iz tebe, ampak sedaj tud jaz vem da smrti sploh ni … Da pa smrt je nas hočejo prepričat tisti ki služijo satanu (tako mu rečejo na zemlji)… Odhod iz zemlje, tako kot nam usojeno, pa se ga moramo veseliti, saj gremo iz pekla ven … Zemlja je namreč zapor ali pekel kjer se zlo hrani z našo žalostjo , bolečino , trpljenjem … Satan si prizadeva da nas vrača nazaj na zemljo da nebi ostal brez hrane… pri tem mu pomaga cerkev s krstom otrok ki se ne zavedajo še ničesar, ponavadi ko odrastejo se tudi takrat ne uprejo krstu in še pol takoj po smrti se pojavi tunel s svetlobo s katerim nas v resnici zlo ujame in inkrnira nazaj na zemljo. Ta začaran krog se žal dogaja vsakemu zelo dolgo, skozi več življenj, oziroma do spoznaja. Je pa rešitev iz tega. Ko pride smrt je treba it stran od tunela, ne pa vanj. Tunel je ponavadi narejen tako da te vleče vanj in da se počutiš tako lepo da se teško upiraš, pojavijo se tudi svojci a gre le za utvaro tako da skor vsak brez upora pristane tam noter. To je tako kot da bi podpisal pogodbo s hudičem in si pol njegova last za eno celo življenje na zemlji. Pri krstu otroka gre za isto pogodbo. Naj povem da satan ni čisto tak kot ga prikazuje cerkev, ker tak opis kot se ga posužuje cerkev gre bolj za ustrahovanje ljudi. Zlu zadate največji udarec in ga popolnoma ohromite če se ga ne bojite in ne delate po njegovem.

   No s tem dolgim opisom pa ne silim nikogar da vrjame dela ali pa celo misli po moje, ampak sem le povedal svojo zgodbo.

   • Rožle

    Tako je seveda je zapor …
    Tole jaz tudi ponavlja že lep čas …

    • Rožle

     Da pa ne bi kdo prej ušel iz zapora pa imamo zato varovalko …
     …strah pred “smrtjo” ….

 • DJURO SUMAR

  Mrtvi bili, pa videli.

 • Dragan Krstič

  Tisti z znanjem angleščine na googlu lahko najdete: John Edwards psychic.
  Ta človek je že velikokrat pred gledalstvom dokazal da najde kontakt z umrlimi dušami.

  • DJURO SUMAR

   Tudi v Radečah imamo enega takšnega. Blablabla. Kontakt pa dobiš, če si pijan ali drogiran, sicer ni nič.

  • Cucurbita Pepo

   Te neumnosti so zavržene. Gre za nateg kritično nerazmišljujočih ljudi.

 • janko
 • Cucurbita Pepo

  “To je paradoksno, saj možgani ponavadi prenehajo delovati v 20-30 sekundah potem”. To je laž oz zavajanje. “Študije so pokazale, da duša preživi možgansko smrt”. Duša je produkt možgan tako da LAŽ OZ ZAVAJANJE.

  • janko

   Bolj kot znanost napreduje, bolj vidimo, da še ne vemo skoraj nič…

 • Burek Burecki

  Cisto logicno se to dogaja v tistih 30 sekundah po tem, ko se zaustavi srce. Preden mozgani umrejo nam prikazejo neko iluzijo, da nebi bilo tako stresno umreti…
  Brez zavesti nimamo obcitka za cas in je nemogoce potrditi, da se te iluzije odvijajo po mozganski smrti…

 • tramal

  Samo nevedneži verjamejo da umre in ga nikoli več ne bo nikjer.Ogromno je primerov delovanja kot Boga ,kot hudiča.Lopovi,morilci in gnusobe vseh vrst prepričujejo sami sebe da ni Boga ker vedo kaj jih čaka v naslednjem življenju.

 • Marko Markov

  Problem je za nizje inteligentne, da morajo nekaj videti, ali celo v roke prijeti, da bi verjeli! Vsem nam, ki se ukvarjamo z bioenergijo, je to poznano!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!