fbpx

Ali obstaja življenje po smrti? Mnogi pričevalci so v to prepričani

(foto:iStock)

Vsi smo se verjetno že kdaj vprašali, kaj se bo z nami zgodilo, ko bomo zapustili ta svet. Ali je po smrti vsega konec ali pa se šele začenja? Potem ko je Jane Clark, ki je magistrirala na univerzi Cambridge, razkrila, da verjame v nebesa in pekel, se je zvrstilo mnogo pričevalcev, ki imajo enako mišljenje in tudi izkušnje.

“Popolnoma razumem, zakaj ljudje temu ne verjamejo, saj ni oprijemljivo in tega ne moremo videti. A kot naš odvetnik na univerzi pravi, če to primerjaš s sodiščem, obstajajo znatni dokazi, ki presegajo razumne dvome, da je življenje po smrti še kako resnično,” je prepričana Jane.

Študije so pokazale, da duša preživi možgansko smrt
Leta 2014 je študija 2.000 bolnikov v bolnišnicah po vsem svetu, ki jo je opravil dr. Sam Parnia, vodilni strokovnjak za oživljanje na Univerzi v Southamptonu, pokazala, da zavest (duša) preživi možgansko smrt. Pogostost takšnih izkušenj, o katerih so poročali bolniki, ki so se vrnili iz smrti, je spodbudila dr. Parnio, da jih znanstveno še bolj preuči.

Prišel je do zaključka: “V treh minutah, ko ni bilo srčnega utripa, sta se pojavila zavest in zavedanje. To je paradoksno, saj možgani ponavadi prenehajo delovati v 20-30 sekundah potem, ko se srce zaustavi. Poleg tega so bili podrobni spomini vizualnega zavedanja v tem primeru skladni s preverjenimi dogodki.” Raziskava je bila tako definirana, da je bila naročena še ena večja študija in je v teku, je za Online Mail povedal dr. Parnia. Po pričevanju Jane Clark so se zvrstile zgodbe enako mislečih.

Foto: iStock

Mož ni verjel v posmrtno življenje
Sonia Mackett iz Gorlestona, Norfolk, pravi, da njen pokojni mož Tony ni verjel v življenje po smrti, ampak je vedno v šali rekel, da če bo umrl pred njo, bo že našel način, da ji to sporoči. Potem ko so mu diagnosticirali tumor na možganih, se je bal teme, zato mu je kupila svetilko na dotik. Umrl je decembra 2010 in ko je nekaj mesecev pozneje ležala v postelji, se je svetilka sama prižgala, čeprav se jo moraš dotakniti trikrat. Takrat je bila prepričana, da jo je želel opozoriti, da se je motil.

Po prometni nesreči imel srečanje s posmrtnim življenjem
Paul O. pa priča, da ko se je vozil na grob svojega očeta, je izgubil nadzor nad vozilom. “Ko sem se zavedal, da bom umrl, me je zajel občutek vrtinca, ki je zaobjelo celotno telo. Izstopil sem iz telesa in dobesedno odletel. Bil sem očaran. Nato sem zaslišal glas ‘pojdi nazaj’, v trenutku sem se znašel nazaj v avtu, in verjamem, da je bila luč ki sem jo videl, Jezus,” pravi Paul.

Ne glede na to, ali verjamemo ali ne, je resnica lahko le ena. In zavedali se je bomo šele takrat, ko bomo tam.

A. G.