fbpx

Aligatorji in veverice na drogi?! Seveda, v ZDA je vse mogoče!

Aligator (Foto: epa)

Policija v ameriški zvezni državi Tennessee poziva tamkajšnje prebivalce, naj v svoja stranišča in kanalizacijo ne mečejo drog, saj lahko povzročijo pojav tako imenovanih “meth aligatorjev”. Ob tem iz Alabame poročajo, da je eden tamkajšnjih prebivalcev z metamfetaminom hranil kar veverico.

Policija v ameriški zvezni državi Tennessee opozarja tamkajšnje prebivalce, naj v svoja stranišča in kanalizacijo ne mečejo drog, saj lahko povzročijo pojav tako imenovanih “meth aligatorjev”. Omenjeno opozorilo je bilo po poročanju spletnega portala Breitbart izdano po tem, ko so policisti v soboto zasačili enega izmed tamkajšnjih prebivalcev, ki je v stranišče, sicer neuspešno, poskušal odplakniti sintetično drogo metamfetamin ter nekaj osebnih stvari.

Do omenjenega dogodka je prišlo v kraju Loretto, pri čemer je policija storilca Andyja Perryja aretirala ter ob tem opozorila, da je problem v resnici veliko večji. Droge iz kanalizacijskega sistema namreč najprej končajo v zadrževalnih ribnikih za predelavo vode in šele nato potujejo naprej v smeri toka. Če bi droge prišle dovolj daleč, bi jih lahko zaužili tudi aligatorji, so v skrbeh policisti. Ti obenem poudarjajo: “Race, gosi in druga perjad se zadržujejo ob naših čistilnih ribnikih, zato si ne znamo predstavljati, kaj bi se zgodilo z njimi, če bi prišle v stik z drogo.”

Veverica (Foto: epa)

Veverico hranil z metamfetaminom
Še bolj bizaren pa je primer iz ameriške zvezne države Alabama, kjer je policija izdala sodni nalog za preiskavo na domu tamkajšnjega prebivalca Mickeya Paulka, ki je svojo veverico hranil z metamfetaminom. “Paulk je svojo veverico zadrževal v stanovanju in jo hranil z metamfetaminom, da bi bila čim bolj agresivna,” je o omenjenem mučenju živali povedal lokalni šerifov predstavnik Stephen Young. Policija je veverico našla v kletki v Paulkovem stanovanju. Nato so jo izpustili v gozd. Paulk, ki zanika, da je veverico hranil z metamfetaminom, je bil obtožen nezakonitega posedovanja prostoživečih živali.

Rajko Golob