fbpx

Ameriška prva dama Melania Trump v skrbi za otroke starše poziva: Bodite pozitivni in dajte otrokom vedeti, da pandemija ne bo večna!

Foto: Facebook Melania Trump

Izbruh pandemije novega koronavirusa je lahko stresen za ljudi, še posebej za otroke. Ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump se je iz tega razloga odločila, da pozove starše, da naj dajo svojim otrokom vedeti, da pandemija ne bo trajala večno. Bodite pozitivni in poskusite najti nekaj časa za zabavo s svojimi najdražjimi,” sporoča Melania. 

Melania, ki velja za veliko ljubiteljico otrok, je že pred dnevi v video nagovoru ameriškim družinam dala vedeti, da so spremembe načina življenja v luči širjenja koronavirusa nujne. “To pa ne pomeni, da bomo tako živeli večno. Otroci se bodo vrnili v šole, odrasli pa v službe,” je dala vedeti.

Pozvala k uporabi tehnologije za ohranjanje stikov
Američanom je dejala, da bodo po zaključeni krizi spet lahko obiskovali mesta čaščenja, športne prireditve, kulturne prireditve, obenem pa jih pozvala, da naj v vmesnem času ne pozabijo na svoje ljubljene in družinske člane. “Ohranite povezanost preko telefonskih klicev, socialnih omrežij in video pogovorov in preko druge varne tehnologije,” je predlagala.

Druženje na eni izmed prireditev v prazničnem času (Foto: Twitter Melania Trump)

Državljane je pozvala, da naj sledijo strokovnim napotkom na uradni strani ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni, kjer staršem med drugim svetujejo, da naj se še posebej posvetijo otrokom. Svetujejo jim, da naj otrokom pojasnijo situacijo, ki si jo morda narobe predstavljajo, jih zamotijo z družabnimi, športnimi in izobraževalnimi dejavnostmi. Melania sporoča: “Čeprav smo številni drug od drugega narazen, smo v tem skupaj!”

Hana Murn