fbpx

Ameriški prvi par se je ob 41-letnici vrnitve papeža Janeza Pavla II. na Poljsko poklonil pred mozaikom svetovno znanega slovenskega umetnika

Predsednik in prva dama ZDA pred umetnino slovenskega duhovnika in umetnika Marka Rupnika v svetišču Papeža Janeza Pavla II. v Washingtonu. (Foto: Fb)

Ameriška prva dama Melania Trump je preko družabnega omrežja Twitter v znak velikega odobravanja sporočila, da je njen mož predsednik Donald Trump, ob 41. obletnici prvega romanja papeža Pavla II. na Poljsko, podpisal izvršni ukaz za spodbujanje mednarodne verske svobode. 

Predsednik Donald Trump je ukaz podpisal v Beli hiši po obisku nacionalnega svetišča svetega Janeza Pavla II v Washingtonu. Eden izmed višjih uradnikov je za The Post povedal, da omenjeni dokument predstavlja uresničitev zaveze Trumpove administracije, da se zavzame za spoštovanje pravic verskih manjšin v tujini. “Predsednik Trump je bil jasen, ko je narode po svetu pozval, naj prenehajo z izvajanjem verskega preganjanja.”

Ob obisku svetišča v Washingtonu, ki je posvečen  svetemu Janezu Pavlu II, je Melania posebej izpostavila moževo strast in zavzetost za versko svobodo in ob tem dala vedeti, da gre za zapuščino, ki jo je potrebno varovati za ljudi po vsem svetu. Ob tem je potrebno omeniti, da je v objektu mogoče zaslediti mozaično umetnino slovenskega patra Marka Rupnika.

Image

Foto: FB

Omenjeni izvršni ukaz je v skladu s predsednikovo vizijo, ki se odločno zavzema za varovanje mednarodne verske svobode. V skladu s podpisanim je kot prednostna naloga opredeljena priprava načrta za zagotavljanje mednarodne verske svobode. Za programe, ki bodo spodbujali mednarodno versko svobodo, pa bo na proračunsko leto namenjenih vsaj 50 milijonov ameriških dolarjev, poroča New York Post.

Foto: epa

Hana Murn