[Video] Bill Gates je prepričan, da bodo ljudje s tem znanjem najbolj uspešni v prihodnosti

Foto: epa

Legendarni podjetnik, najbolj poznan po tem, da je soustanovitelj Microsofta, in eden najbogatejših ljudi na svetu, Bill Gates, je obseden s prihodnostjo.

Bill Gates pogosto sodeluje z izumitelji in vizionarji, bere knjige o prihodnosti človeštva in seveda financira projekte, ki temeljijo na prihodnosti človeštva. Na podlagi podatkov, ki jih je zbral, pa Gates ugotavlja, da bodo v prihodnje najbolj iskani ljudje, ki bodo imeli znanje s treh področij: znanosti, inženiringa in ekonomije, piše hrvaški Poslovni dnevnik.

Zaposleni z izkušnjami na teh področjih bodo “agenti sprememb v vseh institucijah”, je Gates razkril izvršnemu uredniku LinkedIna Danielu Rothu.

“Mislim na osnovno znanje o znanosti, matematičnih spretnostih in ekonomiji – veliko karier bo v prihodnosti zelo povezanih s temi področji,” pravi Gates ter dodaja: “Ni nujno, da napišete neko kodo, morate pa razumeti, kaj inženirji lahko naredijo in česa ne morejo storiti.”

Posnetek poglejte tukaj:

M. S.

  • freedomfighter

    Taki ljudje gledajo v prihodnost ovce in politiki pa v preteklost. In se nekateri cudijo da imajo podjetja vedno vecji vpliv…le kako ga nebi imela

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!