fbpx

Bizarno: Ameriški nacist iz New Jerseyja svoj priimek na sodišču uradno spremenil v Hitler

Foto: YouTube.

Iz Združenih držav Amerike prihaja nenavadna zgodba o neonacistu Isidorju Campbellu, ki mu je na sodišču uspelo doseči spremembo svojega priimka – v Hitler. V zvezni državi New Jersey je minuli petek na okrožnem sodišču v Hunterdonu sodnik Michael O’Neill uresničil Campbellovo veliko željo imenovati se po enemu največjih zločincev 20. stoletja. Američan sicer Hitlerja nikakor ne vidi v takšni luči kot preostali svet, saj sam zase trdi, da se zdaj imenuje po velikem junaku.

Isidore Campbell verjame v belo nadvlado, prvič pa ga je širša ameriška javnost spoznala leta 2008, ko so v lokalni slaščičarni zavrnili njegovo željo, da na sadno torto, ki jo je kupil za rojstni dan svojemu sinu, napišejo “Vse najboljše, Adolf Hitler!” Campbell je namreč svojega najstarejšega sina poimenoval ravno po nekdanjem diktatorju nemškega tretjega rajha.

Campbell se je na naslovnicah ameriških medijev ponovno znašel leta 2013, ko se je na sodišču boril za skrbništvo nad svojim sinom – in izgubil. Campbell, sicer oče štirih otrok, je na družinsko sodišče prišel v avtentični nacistični uniformi iz druge svetovne vojne, na kateri ni manjkala niti svastika. Pred sodišče se je pripeljal v avtomobilu, na katerem je bila vidna nalepka “Führer”.

V času sodne bitke je bil Isidore Hitler sicer brezposeln. Njegovi otroci prav tako nosijo imena, ki so tako ali drugače povezana z idejo nadvlade bele rase. Njegovi hčerki imata imeni JoyceLynn Aryan Nation in Eva Lynn Patricia Braun. Lani je Campbell nastopal v dokumentarcu lokalne ameriške televizije z naslovom “Spoznajte Hitlerjeve”.

T. F.