Bizarno! Po 35 letih se je na naslovnici vodilne ženske revije Cosmopolitan znašel moški! Izrekel se je za HIV-pozitivnega!

Foto: Instagram jvn

Pri britanski izdaji vodilne mednarodne revije za ženske Cosmopolitan so poskrbeli, da se bo o njihovi aktualni številki govorilo še kar nekaj časa. Na naslovnici se je namreč prvič po 35 letih pojavil moški. Ne, ne gre za kakšnega znanega hollywoodskega zvezdnika, ampak za zvezdnika resničnostnega šova Netflix “Queer Eye” Jonathana Van Nessa, ki je glede svojega spola zatrdil, da je z leti prišel do spoznanja, da je “spolno neskladen”.

Jonathan sicer ni prvi moški v zgodovini, ki se je pojavil na naslovnici Cosmopolitana, pred njim jo je namreč leta 1984 krasil angleški kantavtor Boy George. Vsekakor pa gre za prvega moškega na naslovnici legendarne ženske revije, ki je HIV-pozitiven.

Prikazali bodo več oblik lepote
“Hvala britanski izdaji Cosmopolitana, da se je odločila, da bo mladim pripadnikom skupnosti LGBTQ+ pokazala več oblik lepote,” je v navdušenju zapisal Jonathan na Instagramu in Twitterju, pri čemer je delil fotografijo najnovejše naslovnice, ki je v četrtek prišla na prodajne police.

Slavni frizer, ki se opredeljuje kot odprta nebinarna oseba, je v intervjuju povedal, da mu ta trenutek pomeni ogromno. “Odraščal sem z ljubeznijo do revij, branja zgodbic in gledanja čudovitih fotografij. Prav tako sem odraščal tudi v času, ko je HIV predstavljal ogromno stigmo, namreč, ko je nekdo priznal, da je HIV-pozitiven, se je razširil strah med ljudmi.” Izdal je, da ko so ga vprašali, če bi krasil naslovnico, se mu je to zdelo večje od vsega, kar si je zamišljal, ko je pričenjal s kariero.

View this post on Instagram

First Openly HIV Positive & Openly Non-Binary Cover Star for @cosmopolitanuk – This moment means so much to me. I grew up loving magazines, reading the stories & looking at the beautiful images. I also grew up in a time where HIV stigma was huge & the fear was pervasive and immediate for anyone as soon as they came out. Being asked to do this cover & doing this cover is bigger than anything I could’ve ever imagined when I started. For so many people who, like me, thought their lives would never feel anything besides disconnection and despair this is a milestone I want to celebrate with them. We are deserving of love & celebration. Abuse survivors, People of Color, HIV positive people, and every marginalized community deserves to be seen and celebrated & to be seen and celebrated like this is 😭. To other people especially young people out there keep going, the sky is the limit. 📸 @rachell_photo Hair @mrjasonhogan makeup @pattymacaker

A post shared by Jonathan Van Ness (@jvn) on

“Za toliko ljudi, ki so tako kot jaz mislili, da njihovo življenje razen izključenosti in obupa nikoli ne bo občutilo ničesar drugega, to predstavlja mejnik, ki ga želim proslaviti z njimi. Zaslužimo si ljubezen in praznovanje. Zlorabljeni preživeli, nebelci, HIV-pozitivni ljudje in vsaka marginalizirana skupnost si zaslužijo, da jih vidimo in slavimo,” je izpostavil v zapisu in mladim zaželel, da naj še naprej nadaljujejo s svojim načinom življenja, saj je meja le nebo.

Glavna urednica revije Claire Hodgson je v ponedeljkovi izjavi za javnost Jonathana opisala kot toplo, zabavno, prijazno in pogumno osebnost, poroča NBC News. “Cosmopolitan je vedno poskušal nove stvari in vsi smo za izzivanje statusa quo,” je izdala. “Želimo si predstavljati našo raznoliko in lepo bralstvo, sprožiti pogovor in pretresati stvari.”

https://www.instagram.com/p/B5kue8PgRKs/

Glede na to, da je Cosmopolitan legendarna ženska revija, bo konec koncev na bralkah, da se odločijo, kakšna se jim bo ta novost zdela. Dejstvo pa je, da gre za žensko revijo in ne za revijo LGBTQ+, zato je težko razumeti, zakaj so se odločili za takšen korak. Razen če se je v uredništvu porodila ideja, da bodo postopoma začeli z uvajanjem nasvetov za skupnost LGBTQ+. Konec koncev bo težko nekdo, ki ne želi opredeliti niti svojega spola, svetoval ženskam.

Hana Murn

 • Ruzla Derpe

  Narava razuzdance take ale drugačne prej ali slej selekcionira, da se problem ne izrodi v epidmejo. Potem se najde homo sapiens, ki želi sam spremeniti ves Svet in kljubovat naravi z razumom, odkrije zdravilo proti virusu HIV in poruši ravnovesje ter zakisa zemljo.

 • šmentanamuha

  Kar kar, pride šiba Božja …

  • karlina

   TOČNO TAKO, tudi sama pravim, da je na tem svetu očitno zavladal HUDIČ !!!!!

   • šmentanamuha

    Že kar nekaj časa kraljuje, razlika je samo v tem, da se zdaj ne skriva več.

 • samotoje

  Kakšna grda punčka!

  • karlina

   Saj še sam ne ve, ali je dec, ali baba. Zame ni ne eno, ne drugo. Je ena navadna spaka, izrodek.

 • xtc

  Bljak nagravžno.
  Sicer pa upam,da naklada reviji pošteno upade.
  In nadalje HiIV pozitiven postaja vrednota?
  A so tile čist čez les.
  To je preje sramota ,kot kaj drugega-samo v primeriu če ga dobiš z okuženo transfuzijo ali pa da ti nekdo namenoma zamolči,da je pozitiven.
  HIV pa je prizadel največ homoseksualce-hm?
  Zakaj že?
  In tiste,ki pretiranoi posegajo po kurbah ali so podvrženi drugim vrstam deviantnih spolnih praks,večina povprećnih normalnih ljudi ima sorazmerno majhno možnost ,da se okuži s HIV razen če negre za namensko zadevo in tvegane sexualne prakse.

 • karlina

  Ta svet je totalno izrojen, ampak totalno, jaz res ne vem več, ali je nekatere dobesedno obsedel hudič, ali kaj, vse tisto, kar je NORMALNO, ni več normalno,
  MOŠKI+ŽENSKA+ OTROK=DRUŽINA, to je zanje že zastarelo, nekateri več ne vedo, kaj bi naredili s svojim telesom, ne vedo, ali so ženska, ali so moški, ali so , kaj pa vem. še sami več ne vedo in nočejo biti ne eno , ne drugo. To, da se zgornja spaka tako oblečuje je pa, oprostite-IZOREJENO, TOTALNO IZROJENO !!!!!

  • Nata

   Vse normalno je zamenjal denar !!!!!

 • mona lisa

  Kam drvi ta svet?

 • Nata

  No, Cosmopolitan je pač ena od mnogih revij, ki se je priklonila splošnim svetovnim trendom. Zaslužiti in samo zaslužiti !!
  Ni nobenega strahu, da bi imeli manjšo naklado.
  Povečala se jim bo, saj so ljudje nemogoči. . . . . všeč so jim vseh vrst izrojenosti !

 • moon

  Takega in podobnega sranje ne berem, ce se kje drugje pojavi tak zmesanec na prvi strani, pac ne kupim take revije vec. Saj je dovolj zblojencev, kateri bodo dajali svoj denar, kajne?