fbpx

Bo staršem grozila obtožba zlorabe otrok, če ne bodo “potrdili” otrokove spolne identitete?

Foto: iStock

Članica predstavniškega doma Virginije Elizabeth Guzman namerava uvesti zakonodajo za boj proti politikam guvernerja Glenna Youngkina o obravnavi “transspolnih” učencev v šolah v Virginiji. Želel je namreč uvesti prakso, da šole otroke obravnavajo po njihovem biološkem spolu.

“Tistega dne, ko je guverner Youngkin želel uvesti to politiko, sem vodji politike tega odbora takoj poslala sporočilo in rekla, da bomo takoj odgovorili”, je dejala Elizabeth Guzman.

“Načrtovani predlog zakona bi razširil definicijo zlorabe otrok tako, da bi vključeval starše, ki niso pripravljeni “potrditi” otrokove spolne identitete ali spolne usmerjenosti, pri čemer je Guzman povedala, da če otrok prijavi takšen incident, bo obveščena službo za zaščito otrok.”

“Tako bodo vsi vključeni,” je nadaljevala. “Potekala bo tudi preiskava, ki je ne izvaja samo socialna služba, ampak tudi policija.” Glede na to preiskavo pa se lahko izrečejo denarne kazni kot tudi obtožbe zlorabe, če ne sledijo predpisani ideologiji spola. “Ta zakon vam torej sporoča, da ne zlorabljate svojih otrok, ker so LGBTQ,” je dejala.

Rekla je celo, da bi vernikom takšno “zlorabljanje” otrok lahko preprečilo, da pridejo v nebesa. “Vsi smo odgovorni Bogu”, je sklenila posmehljivo.

Sara Kovač