fbpx

Borec MMA zbira denar za otroke, ki jih ne sme obiskati

Vir: Facebook

Soa Pelelei se ni mogel načuditi, ko mu je vodstvo bolnišnice odreklo dobrodošlico. Vstop v bolnišnične prostore so mu prepovedali, ker je, po njihovem, šport MMA v katerem Pelelei tekmuje preveč nasilen. To, da je za otroke do sedaj zbral že 43.000 dolarjev, pri tem ne igra prav nobene vloge. 

MMA je kratica, ki v angleščini pomeni mešane borilne veščine. Borbe potekajo v osemkotni kletki ali ringu, med borbo so dovoljeni vsi udarci, brce in prijemi. Kot poroča CNN je vodstvo bolnice je najbrž zmotilo dejstvo, da borci udarjajo z vso močjo, kar prispeva nasilnemu videzu tega športa.

Odločitev bolnišnice je nenavadna, saj potetovirani orjak zbira denarna sredstva za otroke, ki jih ne sme obiskati. Do sedaj je zbral že 43.000 dolarjev, kar pa še ni vse, saj je glavnina izziva šele pred njim. S skupino športnikov namerava namreč 24 ur telovaditi na »meat grinderju« in na ta način zbrati še več denarja v ta namen.

“Bolnišnica Pincese Margarete je dolžna skrbeti za svoje paciente, njihove družine in osebje. Ker ima veliko ljudi v tej skupnosti, zaradi same nasilnosti, ostre poglede na ta šport, je vodstvo čutilo, da je to najboljša odločitev v danem trenutku”, je komentiral predstavnik bolnišnice za odnose z javnostjo.

»Imam svoje življenje izven UFC,  sina z eno oblik epilepsije. Da ne omenjam vsega dobrodelnega dela, ki sem ga opravil. Globoko sem prizadet,« je povedal Pelelei.

Ž.K.