fbpx

Bosanka v Avstriji črpala socialno pomoč, na Hrvaškem pa ustvarila imperij apartmajev in vil

Vir: Pixabay in EPA

Iz Avstrije prihaja zgodba o prebrisani državljanki Bosne in Hercegovine, ki je redno prejemala nadomestilo za brezposelnost in nujno pomoč, ob tem pa je “pozabila” povedati, da na Hrvaškem služi z oddajanjem kar 17 apartmajev in vil.

Avstrijska policija je uspela razkrinkati žensko, ki je v petih letih od države počrpala kar 30 tisoč evrov socialne pomoči, čeprav je medtem ves čas služila z oddajanjem apartmajev na Hrvaškem.

Revija Fenix razkriva, da je bila ženska prijavljena na avstrijski zavod za zaposlovanje kot brezposelna oseba in je v obdobju od 2016 do 2021 na svoj transakcijski račun prejela skoraj 30 tisoč evrov socialne pomoči. Čeprav je redno prejemala nadomestilo za brezposelnost in nujno pomoč, je brezvestno zatajila, da obenem služi iz naslova oddajanja nepremičnin na Hrvaškem.

Foto: Pixabay

Poleg tega je policija še razkrila, da ni prijavila večjega števila bivanj v tujini. S številnimi preiskavami jim je uspelo dokazati, da je ženska z državljanstvom BiH z naslova najemnin v obdobju, ko je prejemala pomoč, zaslužila okoli 80 tisoč evrov, poroča Večernji list.

Na podlagi prevare je ženska nedvomno dobro služila, a na njeno žalost je bila razkrinkana. Čakajo jo posledice, saj je konec koncev na grd način zlorabila davkoplačevalska sredstva.

Sara Kovač